avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura contestatie la executare cheltuieli ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura contestatie la executare cheltuieli judiciare in penal?

Care este procedura contestatiei la executare cheltuieli judiciare in penal?

Sunt somat cf. art. 578 din CPP sa platesc niste cheltuieli judiciare vadit falsificate, sub sanctiunea "sesizarii organelor de executare fiscale"

art. 578 din CPP
(2) In situatia in care persoana obligata la plata cheltuielilor judiciare catre stat nu depune recipisa de plata integrala a acestora la instanta de executare sau la unitatea de parchet, in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii sau a ordonantei procurorului, executarea cheltuielilor judiciare se face de organul aratat la alin. (1).

1. Pot formula contestatie la executare cf. art. 598 din CPP?
2. Formulez contestatia la executare cf. CPC si formulez cerere de suspendarea executarii in civil?
3. Pot formula cerere de intoarcerea executarii silite?
4. ?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 12:35, 5 Septembrie 2016
Nu pot scrie cine ca adminii sterg numele proprii

E vorba de faza prealabila a procesului penal

V-am raspuns deja ce fel de hotarari. E vorba de
1. hotarari de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului si
2. hotarari de respingerea contestatiei in anulare impotriva hotararilor de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului si
3. hotarari de respingerea ca inadmisibile in principiu a contestatiilor in anulare formulate impotriva hotararilor de respingerea contestatiilor in anulare
...in mare parte...

Pe comunicat (prin email) nu scrie ce cai de atac am



P.S. art. 578 din CPP nu e clar daca dupa 3 luni sau inainte sa treaca 3 luni cheltuielile judiciare se pun in executare, si cheltuielile judiciare imi sunt oricum comunicate prin minuta hotararii adica nu este necesar sa fiu tracasat cu alte adrese cu amenintari
Buna ziua, desi dialogul in acest topic nu este tocmai cum as fi dorit, am ales sa va raspund pentru ca aceste cheltuieli judiciare in materie penala au generat numeroase controverse, deoarece nu exista costuri fixe pentru persoanele implicate in proceduri penale.

Este bine sa lamurim ca aceste cheltuieli judiciare sunt formate din cheltuieli de procedura avansate de stat (acestea va intereseaza pe dvs. in topic) si cheltuieli de judecata (pe care nu le detaliez).
In cuprinsul actului de dispozitie le regasim generic sub numele de cheltuieli judiciare.

Bun. Care este actul de dispozitie pentru aceste cheltuieli judiciare, cine il intocmeste si in ce faza a procesului penal?
(apropos - faza prealabila a procesului penal nu exista, dar asa "intre noi", o putem considera ca fiind in mintea petentului inainte de a sesiza organele judiciare - dupa ce organele au inregistrat petitia si s-a emis ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem, ne aflam deja in procesul penal).

Actul de dispozitie il poate intocmi procurorul, judecatoorul de camera preliminara, instanta de judecata.
Deci actul de dispozitie poate fi ordonanta, incheierea, sentinta, decizia, s.a.m.d. si poate fi intocmit in faza de urmarire penala, in faza camerei preliminare, in faza de judecata.

Bun. Ca sa puteti contesta un act trebuie sa stiti exact (1) ce act este si (2) cine l-a emis, iar daca sunt mai multe acte, aceleasi informatii sunt necesare pentru fiecare act in parte.

Eu pot doar sa presupun ca este vorba despre cheltuieli judiciare stabilite prin ordonanta si/sau cheltuieli judiciare stabilite prin incheierea judecatorului de camera preliminara.
Dar nu vreau sa presupun (caci presupunerea ne poate trimite in dubiu), ci as fi vrut ca dvs. (sau cel in nevoie) sa precizeze exact despre ce vorbeste.

Daca nu stim clar aceste informatii, este de la sine inteles, ca nu va puteti valorifica in mod eficient drepturile subiective.
Daca nu stim clar aceste informatii, este de la sine inteles, ca nu va puteti valorifica in mod eficient drepturile subiective.

Nu exista "de la sine inteles" in legislatie decat in civil privind proba de notorietate la latitudinea instantei si legea care se stie din oficiu. Actor incumbit probatio

Informatiile sunt foarte clare. Niste asa-zisi procurori si judecatori falsifica cheltuielile judiciare, si apoi utilizeaza aceste falsuri ca instrumente de Hartuire, Amenintare si Santaj

Aceasta discutie nu are cum sa conduca la un raspuns la intrebare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu este nici in faza de punerea in miscare a actiunii penale? eusaisapte eusaisapte Poate fi ceruta stramutarea dosarului penal daca nu este nici in faza de punerea in miscare a actiunii penale? (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita? marius8989 marius8989 Buna ziua, Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)