avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara

In 2007 am trecut in rezerva la cerere ,avand in momentul respectiv 18 ani si7 luni vechime in serviciu,din care 11 ani grupa speciala si restul grupa deosebita.As dori sa stiu daca am reducere de ani pentru grupa.Mentionez ca am varsta de 49 ani si o vechime totala de 28 ani.Cand pot iesi la pensie militara
Cel mai recent răspuns: albumarinica , utilizator 07:11, 13 Decembrie 2016
Sunt in aceeasi situatie( difera varsta si anii ilucrati in servoiciu ) si pot sa va spun ca eu am depus dosarul de pensionare ,dar am primit raspuns negativ.
In situatia noastra beneficiem de pensie militara la implinirea varstei standard de pensionare prevazuta de lege , fara a beneficia de reducere ,deoarece nu suntem militari in activitate.
Mie acest lucru mi se pare discriminare , sa ai atatia ani lucrati in grupe de munca si sa nu beneficiezi , ca oricare altul ,de reducerea varstei standard de pensionare .
albumarinica a scris:

In 2007 am trecut in rezerva la cerere ,avand in momentul respectiv 18 ani si7 luni vechime in serviciu,din care 11 ani grupa speciala si restul grupa deosebita.As dori sa stiu daca am reducere de ani pentru grupa.Mentionez ca am varsta de 49 ani si o vechime totala de 28 ani.Cand pot iesi la pensie militara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie anticipat? ramona_84 ramona_84 Tatal meu are 52 de ani este nascut in 26.02.1960 , lucreaza din 10.02.1979 si are in total 38,5 de ani de munca,deoarece 22 de ani s-a incadrat la grupa a ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare art1580 art1580 Ma puteti ajuta in calcularea varstei pentru pensionare la limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la care poate iesi la pensie? ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona radianachim radianachim am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile ... (vezi toată discuția)