avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de timbru

Spuneti mi va rog, taxa de timbru se mai achita?
Masina mea este inca inmatriculata pe leasing dar ca proprietar in acte este trecut sotul meu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 13:09, 18 August 2016
La ce taxa de timbru faceti referire?
Sau taxa de mediu, in vederea inmatricularii.
In mod norma, mi s a spus, ca masina la cumparare trebuie inmatriculata pe numele sotului. Masina este inca inmatriculata pe leasing desi exista act de vanzare cumparare pe numele sotului, acesta fiind acum proprietar de drept. Noi platim impozit pt ea inca de anum trecut.
Masina a fost luata in leasing de catre firma in care sotul meu a lucrat, sotul fiind cel care a facut toate platile catre leasing, pana la final cand masina a fost transferata de catre leasing, pe firma contractanta, ulterior firma in care sotul lucra vanzandu i sotului printro factura fictiva, masina.
La acest moment se plateste timbru de mediu.
La prima inmatriculare a fost achitata vreo astfel de taxa?
In functie de momentul primei inmatriculari, o astfel de taxa a purtat mai multe denumiri.
Pornind de la ideea ca veti achita acum o astfel de taxa, aceasta se poate recupera - exista instante in tara care au admis astfel de actiuni.
Nu este o factura fisctiva. Este o factura cu valoare reziduala zero, atestand ca toate ratele de leasing au fost achitate.
Daca societatea de leasing a platit taxa, nu mai aveti obligatia. Daca nu au platit taxa, o platiti dumneavoastra.
Oricum, se poate recupera avand in vedere noile solutii pronuntate de CJUE.
Firma de leasing nu a achitat nicio taxa deoarece la acea vreme, in 2009 cand masina a fost achizitionata (de atunci a inceput sa curga plata ei, in rate, catre leasig), taxa nu exista. In 2013 a devenit obligatorie si pt masinile cumparate anterior acelei date. Iar patronul firmei in care a lucrat sotul, a refuzat plata acestei taxe atunci cand leasingul i a trimis factura cu suma aferenta, la plata. El vanzand o catre sot ulterior, fara ca acea taxa sa fie achitata.

Alte discuții în legătură

Taxa reziduala auto PaxinoNicolae PaxinoNicolae Buna seara ..Am cumparat un Logan in 2005 .la momentul respectiv am platit si taxa reziduala ..Intrebarea mea este : Ce este aceasta si daca are vreo legatura ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare automobil ce a fost deja inmatriculat in 2006 si 2011 T-Stefan T-Stefan Doresc sa achizitionez pe o societate comerciala un automobil de la o firma de leasing. (bun recuperat). Achizitia se face in baza unei facturi cu plata ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina careia nu i-a fost achitat leasing-ul cri.sta cri.sta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu lamuriri privind situatia pe care o expun mai jos? In luna mai 2009 am cumparat o masina second hand de la o firma, ... (vezi toată discuția)