avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua! as vrea sa stiu in ce conditii se poate semna sau incheia un contract de intretinere cu clauza viagera in conditiile in care MAMA mea este diagnosticata cu Alzheimer si are ,conform Medicinei legale ,discernamant minim? tin sa mentionez ca Mama si-a exprimat in mai mule randuri dorinta de a fi ingrijita de mine si de a-mi lasa partea ei de mostenire dupa moartea Tatalui meu...multumesc anticipat!
Mama dvs. mai are descendenti sau sunteti singurul ?
E mai complicat.
Trebuie formulata actiune de punere sub interdictie. Persoana care o ingrijeste va fi numit tutore.
Tutorele poate folosi bunurile persoanei puse sub interdictie pentru ingrijirea ei, dar cu acordul autoritatii tutelare.
Contractul de intretinere sau testamentul nu pot fi incheiate de mama dumneavoastra pentru ca nu are discernamant.
Insa bunurile sale pot fi instrainate cu avizul consiliului de familie si al autoritatii tutelare daca acest lucru este necesar pentru intretinerea mamei.
Altfel....nu.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
Mihaela Enache, Avocat
Mai am un frate ,,de fapt asta e problema ca fratele meu cam ar vrea sa ma dea afara din casa...sau sa isi ia partea de bani...asta in conditiile in care parintii mei i-au cumparat apartamant de pe vremea lui Ceausescu..eu locuiesc de 49 de ani in apartament ,avand grija de parinti,intretinand si apartamentuiul...
In apararea mea,daca pot spune asa...sunt toti vecinii mei care pot depune marturie in favoarea mea...nu stiu daca pot fii luati in calcul..am si extrasele de cont...fac piata foarte mult cu cardul...ceva chitante de la termopane,mobila,masina de spalat...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:oops:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti intrebari suplimentare sau nelamuriri, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Galan_Roxana a scris:

Probabil va referiti la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Se poate realiza cu conditia prealabila de a fi prezentata la comisie pt. a se stabili daca consimtamantul sau este neviciat.

imi cer scuze dar,am postat intrebarea cand nu imi facusem cont si nu stiam daca a fost postata intrebarea mea sau nu....

Alte discuții în legătură

Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie mgajdan mgajdan Mama are 90 de ani si a primit diagnostic \"delirium in cadrul unei demente de tip Alzheimer-forma severa\" Eu consider ca ar fi bine s-o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)