avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Parcari imobil nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Parcari imobil nou

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament intr-un imobil nou in 2014.
La momentul achizitiei dezvoltatorul nu vindea parcarile din subteran deoarece nu erau finisate complet dar ni se promisese/specificase un anumit pret.
Abia dupa doi ani parcarile au fost scoase la vanzare dar la un pret triplu - de la 5000 eur la 15000 eur.

Ce putem face noi locatarii in acest caz ?

Conform autorizatiei date de primarie sunt construite in subteran acele locuri de parcare, dar dezvoltatorul nu le vinde la preturile ofertate la momentul cumpararii imobilului ci la noile preturi.

A amanat vanzarea lor pana s-a aglomerat zona si acum practic ne forteaza mana sa acceptam noile preturi.

Exista posibilitatea de a-i actiona in instanta deoarece nu ne-au pus la dispozitie parcarile in momentul vanzarii imobilului ?
Cel mai recent răspuns: ovi1979 , utilizator 14:56, 23 August 2016
Daca ati avut doar o intelegere verbala nu aveti ce face. Este cererea si oferta. daca ati incheiat un act, o promisiune in care era stabilit pretul, atunci ati putea actiona in instanta dezvoltatorul.
Buna ziua,

Idea de baza e ca la momentul cumpararii apartamentului eu aveam dreptul sa beneficiez la conditiile de atunci de un loc de parcare - lucru pe care ei mi l-au refuzat, iar apoi au marit preturile.

Conform autorizatiei de constructie, ei trebuie sa puna la dispozitia fiecarui apartament de sub 100mp cate un loc de parcare, si peste 100mp 2 locuri de parcare.

Ei ne-au refuzat timp de 2 ani acest drept !

Din pacate, legislatia specifica clar ca trebuie construite, dar nu si date locatarilor - sau momentul in care locatarii sa poata beneficia de ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un loc de parcare in subteran Mircea Zgardau Mircea Zgardau Buna ziua. Am cumparat recent un apartament intr-un bloc ce are prevzut spatiu de parcari subterane la demisol. Dezvoltatorul este obligat sau nu sa puna la ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie parcare demisol aflata intr-un bloc de locuinte ? peregrine peregrine Am cumparat un apartament nou intr-un bloc de locuinte de la un dezvoltator , sect.2 Bucuresti .( blocul este compus din 8 apartamente ) L-a subsol, in ... (vezi toată discuția)
Asigurarea-unui-numar-minim-de-locuri-de-parcare-pentru-un-imobil loredanas loredanas Buna ziua! Rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste cazul meu. Am cumparat un apartament intr-un imobil nou. Blocul are 76 de apartamente. La subsol ... (vezi toată discuția)