avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Preluare debit de către moştenitori
Discuție deschisă în Executare silită

Preluare debit de către moştenitori

Bună ziua!
Am următoarea speţă:
- soacra mea este executată silit de către ANRP;
- nu deţine, în nume propriu, bunuri mobile sau imobile;
- ca atare i s-a pus poprire pe pensie şi - lunar - la pensie trebuie să meargă la bancă (pensia se virează pe card) deoarece are contul blocat şi trebuie să solicite, de fiecare dată, să i se deblocheze suma rămasă după reţinerea legală de 1/3.
Am două întrebări:
1. Ce demersuri trebuie făcute pentru a-şi primi rămasul din pensie (2/3), în mod automat, fără a fi nevoie să meargă lunar la bancă şi să aştepte ore până i se deblochează contul cu suma rămasă, având în vedere şi vârsta: 84 de ani?
2. Având în vedere vârsta, în situaţia în care decedează înainte de a acoperi integral debitul, acesta va fi preluat de moştenitori (având în vedere şi faptul că nu există masă succesorală?
Mulţumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
doruantonescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: doruantonescu , utilizator 09:15, 19 August 2016
In privinta preluarii datoriei: daca mostenitorii nu accepta datoria, atunci nu vor fi tinuti sa achite. Din moment ce debitoarea nu are bunuri pe numele sau este evident ca succesorii nu vor fi de acord sa preia datoria.

In privinta popririi, puteti incerca o negociere cu creditorii si eventual un angajament de platain schimbul ridicarii poprii.
Sau depuneti cerere la casa de pensii sa vina prin posta.
Mulţumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar pfa la solicitarea anaf dia82 dia82 ANAF a dispus poprirea contului bancar pe care il detin pentru recuperarea unei datorii pe care o am la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii). Banca a ... (vezi toată discuția)
Credit banca oprea_claudia oprea_claudia Buna ziua, in urma cu putin timp soacra a decedat, dansa a avut un cont de debit pentru pensie si un cont de credit pentru nevoi personale , de care am aflat ... (vezi toată discuția)