ANAF a dispus poprirea contului bancar pe care il detin pentru recuperarea unei datorii pe care o am la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii). Banca a blocat toti banii din cont, desi este vorba despre singurul meu venit pe care il incasez lunar, in baza unui contract de servicii, ca pfa. Am solicitat sa-mi deblocheze 2/3 din venit, am trimis, la solicitarea bancii, o declaratie pe proprie raspundere ca este singurul venit, deci cel din car eimi asigur traiul zilnic, si o adresa de la angajator, cum ca imi vireaza in acel cont, lunar, contravaloarea prestatiei (tot la cererea bancii). Au trecut 3 saptamani si banca refuza sa-mi deblocheze 2/3 din venit fara sa-mi spuna un motiv anume. In plus, imi solicita o adresa de la ANAF prin care acestia isi dau acordul pentru deblocare insa ANAF nu are acces la cont, deci nu poate dispune ceva in acest sens. Mi-au transmis ca nu au baza legapa pentru a face aceasta adresa. Si cred ca au dreptate. As vrea sa stiu ce pot face mai departe pentru a intra in posesia banilor care mi se cuvin. Multumesc.
Am discutat cu un jurist. Acesta mi-a spus ca si venitul din contract de servicii poate fi asimilat veniturilor din munca daca este platit periodic, regulat, de catre aceeasi firma. Eu am facut dovada ca, de 4 ani, primesc, lunar, in cont, de la aceeasi firma, venitul respectiv. De altfel, banca mi-a cerut sa faca aceasta dovada plus o delcaratie pe propria raspundere ca este singurul venit. Banca nu spune explicit ca nu deblocheaza 2/3 din venit ci doar ca are nevoie de o hartie de la ANAF in acest sens. Care hartie nu o primesc pentru ca ANAF spune ca nu are baza legala sa mi-o elibereze intrucat ei nu stiu daca si ce incasez eu in cont. Am senzatia ca nici cei de la banca nu stiu ce sa faca dar cert este faptul ca tin toata suma blocata, n-au virat, de la inceputul lunii, de cand am incasarea, niciun leu la ANAF dar nici mie nu-mi deblocheaza. Deci, pe langa faptul ca eu nu pot dispune de niciun leu din singurul meu venit, la ANAF curg, in continuare, penalitati de intarziere pe fiecare zi deoarece in contul datoriei pe care o am la ei n-a ajuns niciun leu. Nu inteleg nici de ce ma tine banca in sah, nu-mi spune clar ca nu poate debloca?
Poprire bancara
craft
BUna ziua,
Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)