avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont pentru datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont pentru datorii

Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
din 2004 pina in 2007 am lucrat ca PFA. in 2010, mi s-au calculat datorii catre CAS pentru contributii neplatite ca PFA, cu dobanzile si penalitatile aferente.
in aprilie 2013 contul in care imi primeam salariul de la actualul loc de munca, a fost poprit. eu nu primisem in acel moment titlul executoriu din partea ANAF, sis nu stiam nici suma datoriei.
dupa ce mi-a fost poprit contul, am fost la ANAF, am aflat care era suma datoriei catre CAS si am platit aceasta suma. nu am platit sumele reprezentind dobanzi si penalitati. contul meu a ramas blocat. din diverse motive, pina in acest moment nu am facut demersuri ca sa imi deblochez contul. banca imi spune ca are nevoie de hartie de la ANAF, iar cei de la ANAF imi spun ca nu pot sa imi dea hartia de care am nevoie pina nu platesc si dobanzile si penalitatile.
suma e mult prea mare ca sa fie platita deodata, si ANAF nu mi-a oferit nici un mod de esalonare a ei desi i-am cerut functionarului care are dosarul meu in lucru sa ma puna in legatura cu cineva care poate lua o decizie in acest sens.
Intrebarea nr.1 : ce drept au cei de la banca sa imi retina veniturile, si ce drept are ANAF sa imi refuze esalonarea datoriei, atita timp cit eu alte venituri decit cele de la actualul loc de munca, nu am?
Intrebarea nr.2 : este posibil sa imi ridic poprirea de pe acel cont daca
deschis o actiune in instanta? si daca da, cum anume ar trebui sa procedez? exista vreo specializare anume pe care ar trebui sa o aiba avocatul pe care l-as angaja pentru asta?

Banuiesc ca dupa ce am platit datoria initiala titlul executoriu emis in prima faza de ANAF nu mai este actual, si un altul eu nu am primit. zic asta pentru ca sumele din cont nu sunt atinse, atit doar ca nu am posibilitatea sa ma folosesc de veniturile din acel cont.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:36, 20 Noiembrie 2013
1. Nu va retine nim eni veniturile, doar contul este blocat. In cazul in care contul e de salariu, va puteti ridica 2/3 din el. In cazul in care angajatorul duce o adresa de infiintare a [popririi, va poate debloca contul. ANAF nu e obligat sa esaloneze nimic, dar de obicei, dupa ce incep platile, se poate discuta cu ei sa se deblocheze conturile.
2. Daca contestati executarea si cereri suspendarea pe durata procesului, da. Un avocat specializat pe litigii civile e bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar pfa la solicitarea anaf dia82 dia82 ANAF a dispus poprirea contului bancar pe care il detin pentru recuperarea unei datorii pe care o am la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii). Banca a ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar simon911 simon911 Am o datorie la fisc...cont poprit! Fiind student primesc bursa de studii de la facultate datorita rezultatelor la invatatura, dar banii sunt virati in cont si ... (vezi toată discuția)