avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, in 2007 am divortat, copilul care a ramas in custodia mea urmand sa beneficieze de pensie alimentara de la tata. Acesta a platit 500 de lei in perioada in care inca locuiam impreuna si astia au fost singurii bani pe care i-am vazut. Cum pot proceda sa recuperez acesti bani? ( in 9 ani s-a strans o suma destul de mare de care copilul, acum elev in clasa a 11-a, ar avea nevoie). Mentionez ca din cate stiu eu tatal are niste venituri obtinute de pe platforme de joburi la care se lucreaza de acasa.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:57, 18 August 2016
Puteți recupera pensia pe ultimii 3 ani apelând la un executor judecătoresc, pt datorii mai vechi de 3 ani intervine prescriptia. Creditorul trebuie sa fie diligent cu dreptul sau.
Chemati-l în judecata pt mărirea pensiei.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
gi-jane2, moderator
Si unde gasesc un executor judecătoresc? Mentionez ca nu am bani de cheltuit pentru aceasta problema. oricum am ramas surprinsa de faptul ca pot recupera pensia doar pe ultimii 3 ani. Cine face legile in tara asta?

Multumesc.
Veți plati un avans pt cheltuieli, aceste cheltuieli cu executarea se recuperează tot de la debitor.
Căutați executor pe internet funcție de zona în care locuiți dacă ați rămas pe raza judecătoriei care a pronunțat hotărârea.
pentru înfiinţarea popririi este competent executorul judecătoresc de la sediul sau domiciliul debitorului
– în cazul urmăririi silite a bunurilor mobile si a executarii silite directe mobiliare, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află domiciliul sau, după caz, sediul debitorului;
Despre competenta executorului citiți legea 188/2000.
Despre prescripție citiți aici

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. adresez o intrebare vis-a-vis de pensia alimentara. ... StefaniaElena2008 StefaniaElena2008 Buna seara. Adresez o intrebare vis-a-vis de pensia alimentara. Care sunt variantele de recuperare a unor sume restante din 2017, neplata integrala a pensiei ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita iuliancico iuliancico Buna ziua Va prezint pe scurt cazul meu. In anul 2018 am primit la o veche adresa de domiciliu instiintare de poprire, din partea BEJ Ciobanu. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Executare silita tergiversata de executorul judecatoresc gigelas gigelas Buna ziua, Un executor judecatoresc,a fost investit sa puna in executare silita o hotarare irevocabila,constand in recuperarea unei sume de ... (vezi toată discuția)