avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Adresez o intrebare vis-a-vis de pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Adresez o intrebare vis-a-vis de pensia alimentara. ...

Buna seara. Adresez o intrebare vis-a-vis de pensia alimentara. Care sunt variantele de recuperare a unor sume restante din 2017, neplata integrala a pensiei alimentare ,precum si neplata pensiei pe perioade mai lungi de timp.. Exista o hotarare judecatoreasca care a stabilit suma respectiva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:26, 10 Februarie 2022
Numai apelând la un executor judecătoresc se pot recupera sumele restante. Dar datoriile mai vechi de 3 ani sunt în termenul de prescripție. Dacă debitorul va face contestație la executare, executarea creanțelor mai vechi de 3 ani va fi anulă de instanță.

Grăbiți-vă să executați silit măcar sumele pe ultimii 3 ani. Fiecare lună neplatită care trece de 3 ani, intră la prescriere și pierdeți banii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Dapix, utilizator
Buna ziua,

Executarea silita vizeaza sumele de bani pentru ultimii trei ani, anteriori sesizarii instantei de judecata.

In plangerea prealabila mentionati perioada aferente neplatii pensiei de intretinere, cerand, defalcat, daune morale si daune materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ceruta de major alexlupsa1 alexlupsa1 Buna ziua! Am si eu o intrebare,parintii mei au divortat cand eu aveam un an.Tatal meu nu mi-a platit pensie alimentara deloc,acum eu am implinit 18 ani si am ... (vezi toată discuția)
Decizia definitiva a fost data acum 3 ani pentru pensia alimentara ... Vauva Vauva Decizia definitiva a fost data acum 3 ani pentru pensia alimentara copil, urmând atunci școala , de la data când sa emis decizia tatăl nu a plătit 10 ... (vezi toată discuția)
Prescriptie- neplata pensiei de intretinere danaban danaban Buna ziua, M-ar interesa si pe mine urgent sa stiu dupa cât timp de la neplata pensiei alimentare, aceasta se prescrie (mai precis perioada se calculeaza de ... (vezi toată discuția)