avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schimbare perioada declarare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schimbare perioada declarare TVA

As dori sa stiu care este cifra de afaceri care trebuie sa o ating, pentru a depune decontul de tva..lunar (acum sunt la trimestru)
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 20:48, 22 Septembrie 2016
Plafonul este de 100.000 euro, calculat în lei la cursul valutar comunicat de BNR valabil pentru ultima zi a anului precedent. În 2016, plafonul este de 452.850 lei (cursul valabil în 31.12.2015 este de 4,5285 lei/eur)
Trecerea de la depunerea trimestrială la cea lunară se face începând cu anul următor atingerii plafonului indicat mai sus, cu excepția situațiilor în care are loc o achiziție intracomunitară. În această situație, se trece la depunerea lunară începând cu luna achiziției intracomunitare de bunuri, respectiv ultima lună a trimestrului, în funcție de momentul achiziției intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie 010 ileanamitrea ileanamitrea buna ziua, trebuie sa depun declaratia 010 pentru ca firma se incadreaza acum ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor. am incercat azi sa ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 100.000 euro adriana_ramona adriana_ramona Daca in cursul lunii septembrie am depasit plafonul de 100.000 eur si sunt platitor de tva trimestrial, de cand devin platitor lunar de tva? De luna urmatoare ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 trimestrial in loc de lunar Inter2001 Inter2001 Cineva are idee ce se intampla daca declaratia 300 a fost depusa de catre o PFA trimestrial si nu lunar asa cum prevede legea, in ultumul an? Care ar fi ... (vezi toată discuția)