avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare teren succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare teren succesiune

Buna ziua,

Doresc sa fac succesiunea dupa bunicii mei pentru un teren in Rosia Jiu. Ultimul domiciliu al bunicilor Bucuresti, data decesului 1998 respectiv 2004.

Pentru acest teren am un contract de vanzare cumparare in original datat 1950.

Cum pot afla informatii legate de teren , unde este situat exact , exista sau nu constructie pe el - abuziv, care ar fi valoarea de piata in conditiile in care vor fi costuri cu succesiunea, cadastru , impozit de platit din urma etc. astfel incat sa pot lua o decizie daca realizez succesiunea sau daca imi exercit dreptul de a vinde drepturile succesorale pe acel teren catre o ruda interesata.

Sunt singurul mostenitor.

Va multumesc,
Lucian

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
luciano11, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:57, 19 August 2016
deci nu pot sa fractionez drepturile succesorale ? :)

daca masa succesorala e compusa din mai multe bunuri si eu vreau sa vand doar unul ?
Ori tot, ori fiecare bun in parte. Daca vreti sa vindeti bunuri individuale, de exemplu un teren, atunci vorbim despre o vanzare ordinara, obisnuita, adica cu cadastru, notar, s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru o parte din bunuri oliviamocan oliviamocan buna, as vrea o lamurire cu privire la succesiune. Poate sotia sa deschida succesiune dupa moartea sotului doar pentru un teren pe care vrea sa-l vanda si nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune doina99 doina99 Buna ziua! Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati ... (vezi toată discuția)