avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - fara victime - alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - fara victime - alcoolemie

In urmă cu cateva zile am fost implicat intr-un accident auto , am acrosat lateral un alt autovehicul care circula regulamentar, impactul a fost puternic ambele masini suferind pagube majore , la fata locului a fost chemata la 112 de catre martori politia si salvare , nici o persoana nu a solicitat ingrijiri medicale , una a fost pusa sa semneze ca nu necesită transportarea la spital , politia sa prezentat la fata locului si a făcut poze masinilor implicate si documntelor mele CI si asigurare, talon etc, la un moment anume am fost intrebat daca vreau sa suflu in fiola am zis ca da fara nici o problema dar colegul polițistului a zis ca nu e cazul ca e vorba de o tamponare fara victime si ramane sa facem amiabilă sau sa ne prezentăm la politie in 24 de ore, șoferul lovit insista ca se grăbește si nu mai poate sta si nu dorește amiabilă , poliția a plecat de la fata locului fara ca eu sa semnez vreun act . Dupa comportamentul soferului fata de polițiști si vice versa am tras concluzia ca se cunosteau. Întrebări : sa procedat corect ? Eram obligati sa suflam, erau polițiști obligati sa faca un act la fata locului ? Cum pot afla identitatea lor ? A doua zi la aproximativ 11 ore de la producerea accidentului la politie am suflat amandoi in aparatul echilotest cu rezultat 0 , fara a se face mentiuni despre pozele facute sau prezenta echipajului la fata locului.
- mergeti la politie si intrebati despre politistii care se ocupa de accident. Probabil au facut un proces verbal de constatare la fata locului. Asta suflatul dupa 11 ore e de ....
Accidentul s-a produs in Constanța eu sunt din București si singurul act pe care il am de la politie de a 2-a zi este un proces verbal de constatare in care apare doar agentul din acea zi fara nici o referire la faptul ca a fost un echipaj la fata locului.Ce ar trebuii sa fac si cui sa ma adresez sa vad daca acel echipaj a facut vreun pv de constatare la fata locului si ce scrie in el ?
Da, dupa ce am discutat azi cu cineva din "domeniu" am aflat ca comporatamentul polițiștilor aflați la fața locului se numește Abuz in Serviciu , conform legii odata prezenti la fata locului , mai exact chemati la fata locului prin apel la 112 sunt obligati să intocmeasca un proces verbal care sa fie semnat de ambii soferi si obligati sa sufle in echilotest, lucru pe care ei au evitat sa il faca, chiar au cautat sa plece cat mai rpd asta dupa ce lau sfătuit pe soferul cu care se cunosteau sa nu ramana si sa plece cat mai rpd motivând că se grăbește. Dar "urme" au ramas : apelul la 112 care este pastrat mai bine de 6 luni , procesul verbal intocmit de ambulanta si semnat de catre una din persoane implicate cum ca nu necesita ingrijiri medicale sau transport la spital si orice document intocmit de catre cei 2 agenti prin care au justificat deplasarea la apelul 112 , iar daca acestia au intocmit un pv de constatare " de runtina sau de umplere cum folosesc ei " atunci este si fals in inscrisuri , totul pentru a acoperi un domn de afaceri din constanta . Invatare de minte : sa nu va bazati pe sfaturile unui polițist in nici un caz , nu am avut niciodată in gand atunci cand chemi la locul unui accident un echipaj de politie aceștia sunt in stare de asa ceva , oamenii legii . Oare se merită sa iti pierzi locul de munca doar pentru ca pe moment un om debusolat nu cunoaște toate chichițe legii si preferi să riști pentru un favor financiar ?
Sunteti constient ca alcoolemia celuilant sofer nu va scapa pe Dvs de vina,
Daca se dovedeste ca politisti au facut abuz sau neglijenta..probabil vor raspunde.
Daca se dovedeste ca celalant sofer era baut (lucru aproape imposibil acum) el va raspunde pt bautura, nu pentru accident.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
claudiu.lichi@gmail.com, utilizator
Nu vreau sa scap eu de vina, eu am recunoscut inca din primele momente faptul ca eu sunt vinovat pt neacordare de prioritate (nu am vazut- neatentie) , eram dispus la amiabila sau chiar si la constatarea politiei cu amenda si suspendarea permisului, dar lucrul care cred ca ar enerva/intriga pe oricine e ca cei 2 agenti prezenti au cautat sa prosteasca omul in fata (necunoscator in detaliu al legii) si au si reusit cu sintacma " Asa e legea acum nu trebuie sa suflati" si au ajutat un cunoscut sa scape probabil cel mai putin de o amenda si cel mai mult de un posibil dosar penal (in functie de alcolemie). Eu unul mor de oftica ca am fost prostit nu de un soferul implicat sau orice alta persoana ci chiar de politie (prin cei 2 agenti prezenti, care sau purtat ca niste "profesionisti " in vrajeala) - cat tupeu si curaj . Pentru asta sunt revoltat si dispus sa fac tot ce e legal sa ii trag la raspundere si nu stiu inca de unde sa incep.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
ContSters311568, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto - pagube pe rca ContSters311568 ContSters311568 Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost implicat intr-un accident auto , la intrarea intr-un sens giratoriu am acrosat o masina care se afla in sens , ... (vezi toată discuția)
Poze-proba la proces carmen_otilia carmen_otilia Am avut un accident stupid, in ziua nuntii. Intamplarea a facut ca fotografii angajati pentru eveniment sa fie la locul producerii accidentului, avand in ... (vezi toată discuția)