avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... card european de sanatate copil minor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

card european de sanatate copil minor

doresc sa ma interesez daca parintii unui minor ce lucreaza in strainatate si nu platesc CAS in Romania acel copil nu are dreptul la Card European de Sanatate pentru a putea calatori in UE in vacanta??Motivul sa fie ca nu sunt parintii in evidenta CAS??Mentionez ca eu ca mama am card dar nu mi-au activat la dr de familie pe acest motiv.E legal????
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 16:38, 19 August 2016
eu zic ca da. Fiind asigurat prin lege, ar trebui emis card. Daca vi s-a dat un raspuns negativ de la CNAS/ CJAS, incercati o sesizare pe site-ul de mai jos- sunt niste regulamente incalcite in ceea ce priveste sistemele de asigurari
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)
Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintat lenutam lenutam Buna ziua In legatura cu un PFA nou infiintat, ca sa lucrez in UE, ce formulare imi trebuie.am inteles ca formularul E111 si E101. de unde le pot procura si ... (vezi toată discuția)