avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire si un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire si un copil minor

buna ziua! doresc un sfat in legatura cu urmatorul caz: am o relatie de 2 ani jumate cu un barbat din care a rezultat un copil de 9 luni jumate (inca alaptat). a recunoscut copilul la evidenta populatiei.
acest barbat a luat.o pe calea alcoolului, nu are un loc de munca si petrece mare parte cu prietenii lui. eu vreau sa ma despart de el, dar vreau sa o fac legal. el imi zice ca pot sa plec, dar copilul ramane la el. ce trebuie sa fac in cazul acesta? eu vreau sa plec cu copilul fara sa.l anunt pt ca mi.e frica de reactia lui. ma maltrateaza verbal. fizic am noroc ca nu ma bate sau altceva. am conversatiile cu el inregistrate din care se intelege starea de ebrietate si o poza la un mesaj primit de la o tipa cu vorbe dulci (i.am prins si imbratisati intr.un bar, exact cand treceam pe acolo, desi el zice ca nu are nimic cu respectiva)
mentionez ca nu avem niciun bun de impartit. stam cu chirie. el e trecut pe contractul de chirie, dar eu am platit de cele mai multe ori chiria (am chitantele de la banca). de asemenea cand am facut actele pt alocatia copilului si indemnizatia mea, mi s-a facut o mica ancheta sociala si s.a trecut domiciliul unde stam cu chirie.
recunosc ca si eu sunt rece cu el, dar nu mai suport situatia....
va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
elena_ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 21:21, 21 August 2016
Fao legal cu plecarea copilului.. pentru ca sa nu fi acuzata de rapirea copilului de la domiciliu.. doar sti cum sau ma-i intamplat cazuri
tocmai din acest motiv caut o parere avizata, sa nu o dau in partea cealalta. ms
De plecat puteți pleca dar trebuie sa aveți unde sa locuiți și dacă e și de proces vorba va trebui sa aveți acte de închiriere.
Buna ziua,

Avand in vedere ca atat tatal cat si mama au drepturi egale in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti si dreptul de a avea legaturi personale cu copilul, trebuie sa introduceti o actiune pe rolul instantei prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs. (pt. asta veti avea nevoie de o locuinta) si, eventual, pt. a nu aparea probleme in viitor, sa solicitati si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Doar in acest fel puteti lua copilul fara sa fiti acuzata de rapire.
multumesc! de exemplu daca merg la parinti, pot sa declare ei ca ma primesc la ei in casa? initial ma gandisem sa merg o perioada la fratele meu, in alt oras, dar el sta cu chirie

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor de 3 ani onette onette Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Am un baietel de 3 ani dintr-o relatie de concubinaj. Inca mai stam cu tatal copilului, insa vreau sa ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal cu copil minor - consecinte? geanixp geanixp Buna ziua. Intentionez sa divortez si doresc sa stiu daca pana voi intenta actiunea de divort pot parasi domiciliul conjugal (fara ca sotul sa-si dea acordul) ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)