avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Acum 2 ani de zile datorita ca ma trecut printr-o perioada mai grea am comis o "talharie" as vrea sa stiu si eu daca risc sa fac inchisoare sau pot scapa doar cu suspendare. Mentionez ca am mai fost cu un baiat el avea 17 ani eu 18 eu nu am avut in cap sa comitem fapta, eu m-am luat la bataie cu "partea vatamata" si colegul meu a smuls geanta din mana si a fugit, toata treaba este ca pe mine m-a pus invinuit si pe el complice
ok ok nu a zis nimeni asta dar a fost o izbucnire de nervii nici nu stiu cum sa ii zic, chiar este necesar inchisoarea? Vreau sa zic ca eu la politie nu am nici o amenda nimic, nu am mai fost condamnat nimic. De 2 ani de cand sa intamplat toata treaba evit sa mai ies si cu prietenii pt ca chiar nu vreau sa ajung la inchisoare.
Cat de mare a fost prejudiciul cauzat ?
Dupa cum v-a sfatuit si legally , mai bine va angajati un aparator , decat sa va organzati apararea de unul singur.
Prejudiciul nu a existat deoarece "prietenul" a aruncat geanta fara sa ia nimic din ea. Am aparator ales
Infractiunea s-a consumat oricum, chiar daca a aruncat geanta , bine ar fi fost sa n-o fi luat deloc , sa existe o desistare a faptuitorului , o cauza de nepedepsire a faptuitorului fata de infractiunea de talharie (subzistand doar cea de amenintare, loviri sau alte violente, intrucat infractiunea e una complexa -prespune , prin savarsirea ei , automat , si o alta conduita antisociala , o alta infractiune , sau cuprinde un element circumstantial agravant).

Si atunci pericol social nu era unul atat de insemnat.In cazul in care exista circumstante agravante si atenunate , coborarea sub mininumul special nu e obligatorie , dar e posibila (incat sa fie aplicata o sanctiune mai putin drastica, sub 7 ani )

Insa circumstantele atenunate personale (un eveniment care v-a marcat , cum e pierderea unuia dintre parinti , atitudinea fata de valorile sociale , in general , care poate fi reflectata si in activitatea scoalara, atitudinea fata de munca , eventual , conduita in societate , inexistenta antecedentelor penale ) vor fi avute in vedere de catre instanta de judecata , in vederea individualizarii pedepsei .


Totusi , ambii sunteti foarte tineri , iar adolescenta e o varsta dificila , daca mai exista si probleme , reactiile pot fi dintre cele mai variante , printre care si o conduita infractionala (e strans legata de traume ).
Care a fost mobilul infractiunii?Ce v-a determinat sa o savarsiti ?

Spre exemplu , poate fi chiar unul care sa constituie circumstanta atenuanta judiciara (procurarea de venituri , din lipsa posibilitatii de a va asigura subzistenta ).


Succes.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie,sfat adybmw adybmw prin noiembrie 2008 am participat impreuna cu un prieten la comiterea unei talharii.prietenul meu este minor,a dat cu spray de auto aparare unui copil de 12 ... (vezi toată discuția)
Complice de talharie . georgianamire georgianamire Am o intrebare care ma macina de ceva timp , in urma cu aproximativ un an de zile avand varsta de 16 ani am comis o magarie cu un tovaras de al meu . El mi-a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de talharie, sau tentativa de furt? kwy1200 kwy1200 Eram pe strada intr-o seara la un moment dat am vazut in fata mea un X care se apropia cu pasi repezi de o Y cand ajunge in dreptul ei apuca cu forta geanta , ... (vezi toată discuția)