Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o proprietate comuna de administrat si gestionat , prin proprietate comuna intelegandu-se proprietatea in care toti proprietarii din asociatie detin o cota-parte indiviza ; sediul declarat in fata judecatorului delegat nu a existat vreodata .
Buna ziua,
1. Ca sa se constituie o asociatie trebuia sa existe un P.V de constituire semnat de proprietari (minim 50% +1 conf art. 4 din legea 230/2007)
2. Macar acoperis si pereti exteriori are acea constructie? Are si tevi de apa si canalizare? Acelea sunt PARTI COMUNE CE TREBUIE ADMINISTRATE.
3. Judecatorul, ca sa pronunte o sentinta, a stabilit ca EXSTA sediul asociatiei bazandu-se pe inscrisurile de la dosar. Daca veti putea dovedi falsul acelor inscrisuri atunci se poate solicita pedepsirea clor vinovati.
4 Cauzele de desfiintare a unei asociatii de proprietari le gasiti in Lege nr. 230/2007. Atentie sunt necesare semnaturile a cel putin 2/3 din componenti.
1.asociatia are un CUI obtinut in 1994 , pe legea veche ; 2.da... cladirea are pereti si conducte insa acestea nu sunt parti comune pentru toti proprietarii din asociatie si asta pentru ca asociatia are 9 blocuri cu cel putin 8 etaje ,nu toti proprietarii din asociatie detin cote-parti indivize din acesti pereti si conducte ;4. in care articol din legea 230 sunt cuprinse cauzele de desfiintare a unei AP ?
Articolul 8
(1)Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(2)Orice modificare sau completare se inregistreaza la judecatoria care a emis incheierea judecatoreasca de infiintare, fara alte formalitati.
Asta inseamna ca si desfiintarea se face asa.
Daca un bloc (sau o scara) doreste sa aiba asociatie proprie atunci va infiinta o astfel de asociatie desprinzandu-se din vechea asociatie fara a o desfiinta pe aceia.
dispozitiile ord.26/ 2000 sunt aplicabile si in cazul desfiintarii unei A.P. ? i n ROMANIA asocierea persoanelor , capitalurilor, activelor... este libera sau nu ?
In cazul asociatiilor de proprietari se aplica legea 230/2007 si HG 1588/2007. Ordinul 26/2000 se aplica pentru ONG, fundatii, uniuni...
In Romania, ca oriunde in lumea civilizata, persoane se pot asocia in limitele legii. Asa ca nu e "la liber" orice fel de asociere.