avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul ca mama sa nu ii dau dreptul la mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul ca mama sa nu ii dau dreptul la mama tatalui copilului meu sa interactioneze cu el ? Exista legi in acest sens ?

Buna seara ! Sunt mama si am un bebe de 3 luni de zile.Nu sunt casatorita si sunt si despartita de tatal copilului meu ,am fost data afara din casa lui de catre mama sa si de atunci de aproximativ o luna si jumatate stau la mama mea.De 6 ani de cand am avut o relatie cu tatal copilului mama lui nu ma suportat ,ma indemnat sa fac avort la primul copil si am facut ,la al doilea l-am pastrat pentru ca nu am mai fost asa naiva ca la 19 ani .A dorit sa fac avort si la al doilea copil si din cauza asta eu nu o agreez pe ea.De cand am nascut si-a schimbat parerea si ii place ideea de a avea un nepotel cu toate ca ma dat afara din casa unde locuiam cu tatal copilului.De multe ori cand ma plimb pe afara cu tatal copilului o cheama si pe mama lui si sunt "obligata" sa o vad cum imi tine in brate copilul si alte lucrurii .Ce pot sa fac ? Nu mai suport situatia,mi se pare nedrept dupa cate am suferit din cauza ei sa fiu nevoita sa trec prin asa ceva.Imi cer scuze ca am repetat fraza "tatal copilului meu " dar nu imi e nici sot,nici iubit si nici nu doresc sa mentionez numele lui . Exista legi in acest sens ? Sa ii interzic prezenta langa copilul meu ? Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
ContSters353417, utilizator
Buna ziua,
Atata timp cat "mama tatalui copilului dumneavoastra" este si mama lui iar pe el l-ati iubit (ca daca nu-l iubeati nu stateati cu el) si este si bnica copilului dumneavoastra (asta indiferent de sentimentele dumneavoastra fata de ea, fie ca vreti fie ca nu vreti) nu aveti cum sa-i interziceti sa-si iubeasca nepotulchiar daca nu va iubeste pe dumneavoastra. Nu veti putea sa-i interziceti nici copilului dumneavoastra sa-si iubeasca bunica materna si va sfatuiesc sa nici nu incercati sa-l influentati. S-ar putea intoarce impotriva dumneavoastra.
Nu exista asea legi. Legiuitorul gandeste logic.
Nu există astfel de legi care să discrimineze pe unul dintre părinți, sau bunicii paterni/materni.

Nu aveți dreptul LEGAL să interziceți prezența bunicii paterne lângă nepotul/nepoata ei.
Dapix, utilizator
Copilul este în aceeaşi măsură al dvs. şi al tatălui său, la fel şi drepturile şi obligaţiile sunt egale. Deci obişnuiţi-vă cu gândul că acest copil "al dumneavoastră" va sta şi cu tatăl său, implicit şi cu fosta soacră, indiferent de antecedente, orice încercare de obstrucţionare a relaţiei tată-copil vă va aduce multe necazuri, încercaţi să treceţi peste trecut. Tatăl are dreptul să ia copilul acasă la el, fără dvs. iniţial câteva ore, apoi zile, vacanţe.
Martonze, utilizator
Pe mine ma deranjeaza si faptul ca ar putea face niste lucrurii fara voia mea : Sa inceapa diversificarea ( mai devreme decat doresc eu si cat este normal) in lipsa prezentei mele (ar fii posibil daca nu sunt de fata ) dupa ea si acum i-ar da ceva, sa ii introduca alimente care pe vremea ei erau bune dar in ziua de azi pediatrii sunt de alta parere,si am si auzit-o facand remarci nepotrivite despre mine in prezenta copilului ( acum e mic dar cand va creste ar putea fii influentat ). Chiar poate sa faca ce vrea doar pentru ca e bunica copilului meu ?
ContSters353417, utilizator

Legea da dreptul si la bunici sa vada copilul si nu aveti ce sa faceti.

Doar daca ati avea hotarare judecatoreasca s-ar putea realiza ceea ce vreti dar eu sunt de parere nu veti reusi sa obtineti.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am locuit cu fostul iubit ,am ramas însărcinată ... Andreea.C.L Andreea.C.L Buna seara!Am locuit cu fostul iubit ,am ramas însărcinată dar din păcate m a stresat continuu si am fost nevoită sa plec de la el de teama sa nu pierd ... (vezi toată discuția)