avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune drept comun si ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune drept comun si ordonanta presedintiala

Am introdus o actiune de ordonanta presedintiala impotriva unei societati. In mare, exceptiile invocate de parata au fost respinse, aparenta dreptului a fost stabilita in favoarea mea, insa cererea a fost respinsa pe considerentul ca solicitarea mea nu are caracter provizoriu, ci definitiv, cu alte cuvinte, nu ordonanta presedintiala era calea de a ma adresa instantei de judecata. Am justificat si urgenta, numai ca nu a fost indeplinita cumulativ si conditia provizoriului. Sigur, am depus apel in termen de cinci zile si normal ca acum vreau sa depun si actiune de drept comun avand acelasi obiect al cererii. Cum sa procedez si cum sa leg actiunea de fond de aceasta ordonanta presedintiala si care e instanta competenta sa judece aceasta cerere de chemare in judecata de drept comun? Ordonanta s-a judecat la Judecatorie, apelul, logic, va merge la Tribunal, presupun ca la judecatorie trebuie sa depun aceasta actiune de fond. Pentru ca pana se judeca apelul, trebuie sa fac si eu dovada practica a indeplinirii conditiei de admisibilitate!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 21 August 2016
In cazul dvs. actiunea pe fond nu are legatura cu ordonanta.
Este un alt proces de sine statator.
Adica deschideti un alt proces ca si cum l-ati uitat pe cel cu ordonanta, ca si cum nu a existat.

La judecatorie veti depune actiunea pentru fondul cauzei si nu la tribunal.

Si calea de atac pe ordonanta daca doriti sa o declarati o depuneti tot la judecatorie si nu la tribunal.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)