avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Admitere contestatie la executare - demersuri ...
Discuție deschisă în Executare silită

Admitere contestatie la executare - demersuri ulterioare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:

1 - Am cerut legalizarea copiei hotararii in 4 xemplare, atasand si taxa de timbru de 20 lei si specificand o alta adresa unde sa primesc hotararea. Am primit acasa la vechea adresa un singur exemplar, copiat extrem de prost si care NU are semnaturile presedintelui si grefierului, dar are in schimb stampila cu "definitiva prin neapelare".
De ce are atat de multe erori? trimis la adresa din dosar (nu la cea specificata in cerere), trimis doar un exemplar desi am platit patru, nu are semnaturi

2 - Pot folosi aceasta hotarare mai departe, desi nu are semnaturi?

3 - Trebuie sa trimit eu hotararea la executor pentru a anula toate actele asa cum scrie in hotarare? Sau trimite judecatoria automat asa cum specifica in NCPC?

4 - In timpul executarii, executorul a inscris in Cartea Funciara urmarirea silita. Ce treuie facut acum? Se va ocupa tot executorul sa scoata acel inscris din cartea funciara? Sau trebuie sa trimit eu o cerere la Oficiul de cadastru?

5 - Pentru a recupera taxa de timbru de la Kruk (este specificat in hotarare) ce trebuie sa fac? Pot trimite intai o cerere la kruk sa o plateasca de bunavoie? Sau trebuie mers direct la un executor?
1. Este o întrebare retorică;
2.Da, dacă are ștampila de legalizare.
3.executorul a primit un exemplar;Dacă nu încetează executare comite o infracțiune.
4.Luați legătura cu el și cereți-i să șteargă somația de platăș
5. Nu. taxa de timbru o înapoiază Statul ANAF-ul, nu o plătește initmata. dar, le puteți cere, au mai fost cazuzi când au plătit-o ei.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Revin cu cateva rectificari la urmatoarele puncte:

1 - Am crezut ca fiind atatea erori, poate era un exemplar pe care l-a trimis judecatoria din oficiu catre mine. Raspunsul il voi afla maine, pentru ca de luni tot sun la judecatorie si ma amana, pentru ca nu este prezenta d-na care se ocupa de legalizari. Maine va fi prezenta.

3 - Executorul nu a primit un exemplar. Am intrebat la judecatorie si au raspuns in felul urmator: "de obicei nu trimitem". A verificat in calculator si nu au trimis. Ce fac acum? Trimit eu hotararea executorului si il rog sa o puna in executare?

5 - Taxa de timbru, este specificat in hotarare, ca trebuie sa o plateasca intimata. Deci in cazul acesta o cer direct intimatei sau apelez la un executor?
Noi actualizari:

3 - Mi s-a spus clar de la judecatorie ca eu trebuie sa trimit hotararea la executor, nu judecatoria. In acest caz, ma puteti ajuta cu un model de cerere catre executor?

5 - Taxa de timbru, este specificat in hotarare, ca trebuie sa o plateasca intimata. Deci in cazul acesta o cer direct intimatei sau apelez la un executor?
Peste tot pe internet gasesc doar modele de cereri de executare.

Deci este in regula daca trimit executorului o simpla adresa in care spun: "d-le executor, va inaintez hotararea judecatoreasca in vederea anularii tuturor actelor de executare pe care le-ati inceput in dosarul xxx. Totodata va rog sa faceti demersurile necesare scoaterii din cartea funciara a urmaririi silite"

Putin mai cizelat, dar in esenta este in regula?
Este suficient.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de timbru dupa admiterea contestatiei la executare m_m m_m Buna ziua, Luna aceasta am castigat doua contestatii la executari silite initiate de kruk, anulandu-se toate actele de executare. Hotararile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum devine definitiva o hotarare? m_m m_m Buna ziua, Am castigat doua contestatii la executare silita, cu termen de 10 zile de apel de la comunicare. A trecut o luna de la comunicare, am sunat ... (vezi toată discuția)
Temei legal plata suplimentara Gabriel1956 Gabriel1956 Intr-un dosar de executare silita, am achitat in intregime suma prevazuta in Hotararea judecatoreasca in care se include si onorariul executorului. Cerand ... (vezi toată discuția)