avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie de exercitare autoritate parinteasca exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie de exercitare autoritate parinteasca exclusiva

Buna ziua,as dori sa aflu in ce conditii as putea obtine custodia definitiva si irevocabila asupra minorului?Este valabila violenta fizica si psihologica in familie asupra minorului si mamei?E suficient atat?Si faptul ca bea si vine si face scandal acasa?Sunt in prag de divort si dupa divort as dori sa plec din tara cu minorul,fara sa mai fie nevoie de acordul si semnatura lui.Mentionez ca acum 8 luni de Craciuna baut,s-a imbatat si m-a lovit si pe mine si pe fetita.Mai este valabila plangerea de acum 8 luni,si tin sa mentionez ca am pe deasupra si martori?Este adevarat ca la varsta de 12 ani minorul poate decide cu care dintre parinti sa ramana?In aceasta situatie nu mai e nevoie de acordul si de semnatura tatalui pentru a parasi tara?Tin sa mentionez ca simt ca nu mai pot sunt casatorita de 15 ani si toti acesti 15 ani au fost de scandal,amenintari si agresivitate fizica.Fetitei mele a inceput sa ii fie frica de el si sa intre in panica la gandul ca ar trebui sa locuiasca cu el.El ma ameninta ca nu o sa imi dea suficienti bani sa o cresc si ca daca nu sunt in stare cu salariul meu mic,atunci o sa mi-o ia el.Cum ar trevui sa incep divortul?Sa trec prima data pe la politie cu martorii,si sa depun plangere impotriva abuzurilor fizice?Violenta in familie ma ajuta sa castig custosia definitiva a minorului?E adevarat ca daca obtin procesul el va trebui sa imi plateasca cheltuielile de judecata?Si cum imi va restitui acesti bani?Eu locuiesc in apartamentul lasat mostenire de catre parintii mei inainte de casatorie dar am un salar lunar foarte mic 925 lei.Va multumesc din suflet!!!!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:08, 21 August 2016
Custodie exclusiva nu prea cred ca obțineți decât dacă ați dovedi abuzuri fizice și psihice directe asupra minorului.

Dacă vreți sa va stabiliți în străinătate e complicat.
Ar trebui sa va fi stabilit deja acolo.

Custodie comuna și sa obțineți copilul se poate fără probleme.
Poate aveți noroc și nu își angajează avocat și nici nu vine la proces și nu cere nici program de vizita.Acest lucru v-ar ajuta...
Stimată doamnă, pentru autoritate părintească unică, trebuie să aveţi mai multe plângeri penale, mai multe certificate medicale de la Medicina Legală, mai mulţi martori care AU VĂZUT cum tatăl şi-a bătut fata, plus martori care l-au văzut deseori beat, eventual dovezi cu spitalizare pentru dezalcoolizare.
Fata va fi interogată în instanţă, cu cine vrea să locuiască. Dacă în fata judecătorului copilul îşi exprimă aversiunea faţă de tată şi povesteşte cum a fost bătută, este posibil să obţineţi autoritate părintească unică.
Deci, mai înainte, treceţi pe la Poliţie şi faceţi plângere pentru violenţă în familie şi cereţi şi ordin de protecţie.
Salariul dvs. nu influenţează decizia privind autoritatea părintească şi domiciliul minorului.
Cine câştigă procesul, este îndreptăţit să i se plătească cheltuielile de judecată de către partea care pierde;dacă nu plăteşte de bună voie, se poate face executare silită.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
Martonze, utilizator
Cred că aveți șanse mari. Consider că este foarte grav pentru dezvoltarea fetiței faptul că este nevoită să trăiască într-o asemenea atmosfera toxică. Se poate argumenta că fetița este deja este terorizată de comportamentul tatălui său și de lipsa de comunicare eficientă ce există între părinți, stare de fapt c are nu se poate modifica prin divorțul ce va interveni.
Cazul trebuie studiat având în vedere toate aspectele relevante.
petru ana maria a scris:

Buna ziua,as dori sa aflu in ce conditii as putea obtine custodia definitiva si irevocabila asupra minorului?

Irevocabilitatea hotărârilor în procesele pentru minori nu prea există..., ele se pot modifica oricând în funcție de cum se modifică situația copiilor, iar situațiile sunt infinite în practică.

Chiar dacă acum pe moment ați obține autoritate părintească exclusivă, pe viitor tata copilului oricând poate ataca hotărârea în ce privește situația copilului pe art. 403 Cod civil, în momentul în care s-a schimbat ceva din contextul care a dus la anterioara hotărâre.

Asta deoarece în procesele unde sunt implicați copii minori, hotărârea judecătorească nu are autoritate de lucru judecat și drept urmare se poate începe un alt proces având același obiect, dacă s-au schimbat condițiile în care a fost obținută precedenta hotărâre.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu de catre sot adelinadorina adelinadorina Buna ziua! As dori sa aflu ce pot face in cazul in care sunt casatorita de aproape 12 ani, si am o fata in varsata de 11 ani, iar sotul a parasit domiciliul. ... (vezi toată discuția)
Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)