avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită - persoană fără avere.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită - persoană fără avere.

Bună ziua, am și eu o întrebare pentru că nu sunt lămurit pe deplin..
Am datorii la ANAF, dar nu am nicio șansă să le plătesc. Mai precis.. sunt niște datorii obținute din neglijență, nu pentru că nu mi-aș fi plătit taxele.
Îmi tot vin somații cu executare silită, de mai bine de un an am conturile blocate.. și se tot adună datoriile. Decât să mă angajez pe 1200 lei .. și să primesc 600 ..sau cu cât rămân, mai bine lucrez cultiv cartofi și cresc niște găini. Eu nu am niciun fel de avere.. nu m-am împrumutat niciodată nicăieri. Ce se va întâmpla cu aceste datorii?? Se vor prescrie vreodată ..măcar o parte din ele? Se poate ieși cumva din această situație? Nu văd nicio soluție la această problemă :( . Sunt condamnat să rămân toată viața în această situație?
Principala problemă este că nu am bani să plătesc mai nimic.. sunt zilier și abia trăiesc de azi pe mâine.
Cel mai recent răspuns: Dainelli , utilizator 10:51, 22 August 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă lucrați se va face pornire.

Ca sa scăpați de datorii va dura mult timp.
E mai complicat cu statul decât cu băncile.
Eu am un PFA, vreau să-l închid până la sfârșitul anului, nu am avut niciun fel de activitate pe el, de acolo sunt și aceste datorii.. deși am plătit peste 2000 Lei, sperând că va avea loc o regularizare și nu voi acumula datorii. Contabila mi l-a făcut pe normă de venit, eu nu m-am priceput și oricum știam că încep o serie de colaborări ..nu mă gândeam că se ajunge aici. S-au amânat colaborările.. până nu au mai avut loc deloc și .. am ajuns cum am ajuns. Eu când am aflat că ea nu a mai depus declarațiile, deja trecuseră 2 ani și trebuia plătită o amendă de 500 Lei.. chiar nu îmi permit să mai plătesc așa ceva . Acum se fac cam 5 ani.. Având conturile blocate nici nu mai am ce activitate să am pe el. Dacă aveți vreo recomandare, oricare ar fi.. poate fi de mare ajutor. Mulțumesc pentru orice răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati tranzactii RamonaBogdan RamonaBogdan Am avut o poprire pe conturi si am terminat de achitat in februarie 2013. Din aprilie eu nu am mai lucrat, iar in martie nu am avut nicio retinere din bani. ... (vezi toată discuția)
Executare ifn Iulia Gabriela Iulia Gabriela Bună ziua! ma aflu într-o situație un pic ciudata cu un birou executor judecătoresc. în data de 3. 04. mi s-a instituit o poprire pe conturile bancare ... (vezi toată discuția)
Popriri conturi Adnan Adnan As dori sa stiu daca datoriile catre stat se prescriu si la cati ani. M -am trezit cu conturile poprite pentru o regularizare la impozitul pe salariu din ... (vezi toată discuția)