avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se putea C.I.M. ???????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se putea C.I.M. ???????

buna seara, din nou!!!!! inca o data intervine problema majora din punctulmeu de vedere..... sa va explic mai exact despre ce este vb si chiar am nevoie sa-mi confirmati dc as avea dreptate sau nu.......tocmai ce-am terminat o colaborare de 1 luna si jumatate cu compania expertilor evaluatori cu sediul in is, salar stabilit de domnul director de 1000 ron de persoana, domeniu de activitate propriu-zis : arhivarea documentelor contabile a unei societati intrate in lichidare....bun, si in finele desfasurarii activitatii domnul director ne-a cerut copiile de pe buletin ca sa ne treaca in statul de plata ca sa justifice banii pe care ni i-a dat.....repectivele copii de pe buletine le-am dat si acum ma gandesc ca o sa se foloseasca de acestea ca sa ne vina notificari la domiciliu pentru declararea veniturilor ...ca sa platim impozit......intrebarea mea este poate sa faca asta dc are copiile de pe buletinele noastre? si mai mult de atat, mai poate pe statul de plata sa umfle salariu pe care ni l-a dat initial ? ( de ex....in loc de 1000 ron sa puna 1300 ron ). poate nu? asta rasp cat se poate de urgent.... multumesc seara buna
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:51, 25 August 2009
Hmmm...umflarea statului de plata in sensul sugerat de dvs este infractiune! De fapt sunt cam 3 infractiuni:fals , uz de fals si delapidare! Fiindca nu ar putea sa faca asta fara sa fie eventual descoperit! Orice stat de plata se semneaza de catre cel care primeste banii! Deci ar trebui sa va semneze in fals sau dvs sa nu verificati ce semnati!B-)
da misto,,,,n-am ce zice,,,,pt ca asa stiam si noi ca trebuie semnat acel stat de plata de catre benefciar.....bun si in cazul asta ce se poate face/?
ideea este ca eu si colega mea n-am semnat nimic, pur simplu ne-a comunicat faptul ca trebuie sa justifice banii pe care ni i-a dat prin semnarea unui stat de plata....atata tot, multumesc mult...
Pai stimata doamna, cand ati acceptat acest job nu v-ati gandit ca trebuie sa semnati un contract de munca sau un conract de colaborare?
De ce faceti atatea presupusuri si nu intrebati direct pe angajator sau pe cine se ocupa de actele de personal?
Chiar asa, cum de i-ati dat buletinul? daca cine stie ce credit face pe baza buletinului dvs :">

Eu zic ca cel mai simplu este sa rugati direct sa vi se dea o copie a contractului incheiat si apoi vedeti despre ce e vorba si reveniti cu alte intrebari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
mda..., multumesc mult pt raspunsul dvs, dar eu si colega mea i-am pus inca de la inceput conditia de a incheia un contract de colaborare sau macar sa ne dea ceva la mana ( de ex un inscris pt faptul ca prestam acele servicii cerute de dansul ), dar initial domnul director ne-a justificat faptul; ca nu are sens sa ne incheie un astfel de contract precizandu-ne mai exact ca este pe perioada determinata, pana la finele incheierii activitatii....cand ne-a cerut aceste COPII de pe buletine, prin urmare, cica, ca sa ne justifice banii pe care ni i-a dat semnand acel stat de plata.....dar nu am semnat nimic, atat colega , cat si eu....ca intr-un final din partea domnului director a intervenit o calatorie de voiaj ( mai exact concediu ) si nu se stie cand se intoarce, dupa spusele angajatilor sai......deci....dvs ce intelegeti din ceea ce v-am expus eu? multumesc mult...eu inca inteleg sau ma rog , presupun faptul ca domnul director ne va incheia aceasta colaborare pe care am prestat-o pt dansul numai in scopul sau personal ( adica cum am zis sa platim impozit la stat, fara ca noi sa vaem ceva la mana ) si cu asta eu zic ca m-am facut destul de inteleasa....:) multumesc mult pt rabadrea si intelegerea de care dati dovada, sunt om destul de disperat si chiar am nevoie de ajutorul dvs. binent......consultanta, macar sa stiu ce masuri putem lua eu si colega mea.....o seara cat mai placuta si minunata!!!! cu stima geherghisandorina

Alte discuții în legătură

Locul de munca MLA MLA Buna ziua, am o problema la locul de munca: - eu lucrez la un hotel, la receptie, unde banii nu se dau conform contractului ( se dau cu intarziere). Cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de la actualul loc de munca, fara preaviz!!! ContSters160566 ContSters160566 Buna Seara! In urma cu 3 luni, a dat \"norocul\" peste mine si mi-am gasit un servici idiot, din care sa pot trai si eu pana la urma...! Insa, azi mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac activiate video chat maryusha maryusha Buna ziua lucrez la o firma de video chat de aproapeun un de zile cand mam angajat la acestia mau asigurat ca este legala aceasta activiate si am semnat un ... (vezi toată discuția)