avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa plec de la actualul loc de munca, Fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa plec de la actualul loc de munca, Fara Preaviz!!!

Buna Seara! In urma cu 3 luni, a dat "norocul" peste mine si mi-am gasit un servici idiot, din care sa pot trai si eu pana la urma...! Insa, azi mi-am dat seama ca locul meu nu-i aici. Din cauza programului, a stresului si a banilor putini ( si nici aia la timp ), m-am hotarat sa demisionez. In acest caz pot demisiona fara ca sa le mai suport fetele uracioase sefilor mei ( fara preaviziul acela de 15 zile )?? Motiviul meu.. fiind clar cel sus amintit ( programul este peste cel amintit in Decizia de angajare, si banii nu-mi sunt dati la timp si cati trebuie ) #-o!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
ContSters160566, utilizator
( programul este peste cel amintit in Decizia de angajare, si banii nu-mi sunt dati la timp si cati trebuie )

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
pneagu a scris:

( programul este peste cel amintit in Decizia de angajare, si banii nu-mi sunt dati la timp si cati trebuie )

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Asta inseamna ca depun demisia si atat? Ce trebuie sa fac? Trebuie sa scriu motivele pentru care plec in demisie? Asta este tot? Vreau sa plec legal de aici fara ca sa-mi desfaca ei contractul de munca ( pe motiv ca nu m-am prezentat la servici )...
Da, puteti demisiona fara preaviz conform art.81, dar scrieti motivele, respectiv cele spuse de dvs mai sus
Maria, esti convinsa ca angajatorul nu inregistreaza plata salariilor in contabilitate la data care este stipulata in contractul de munca? Ai semnat pe stat pentru un salariu mai mic decat cel negociat cu angajatorul?
Daca toate acestea sunt asa cum ai scris tu mai sus, atunci iti motivezi demisia cu articolul mentionat de colegii mei mai sus.
Bafta! :)
Gabrielle Monique a scris:

Maria, esti convinsa ca angajatorul nu inregistreaza plata salariilor in contabilitate la data care este stipulata in contractul de munca? Ai semnat pe stat pentru un salariu mai mic decat cel negociat cu angajatorul?
Daca toate acestea sunt asa cum ai scris tu mai sus, atunci iti motivezi demisia cu articolul mentionat de colegii mei mai sus.
Bafta! :)

Va multumesc din suflet ptr raspuns.. In legatura cu ceea ce Dumneavostra ma intrebati, va pot spune ca, n-am semnat in 2 luni si jumatate niciodata acel stat de plata.. ci doar o simpla chitanta ( dispozitie ) de plata cum ca mi-au dat suma de... numai ca, suma nu este aceiasi cu banii care ar fi trebuit sa-i iau in mana... In acest caz, ce e de facut?

Alte discuții în legătură

Daca am peste 45 de ani si am fost preluat din somaj in vederea angajarii pot demisiona? digitalmedia digitalmedia buna seara. am urmatoarea problema: mama mea a fost data in somaj acum 2 ani. a primit somaj 1 an si jumatate. cand mai avea de primit somaj inca vreo 2 luni a ... (vezi toată discuția)
Demisie/fisa de lichidare/somaj/anexa14 viu viu Intrucat nu mi-am primit salariul din martie si pentru ca seful imi vorbeste foarte urat, am hotarat sa-mi depun demisia din functie. Am vorbit cu o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, As avea o problema si anume:Lucrez la o firma de calculatoare din 15 august 2008,astazi am fost la ITM pt a lua o copie dupa cartea de munca.Si am ... (vezi toată discuția)