Buna ziua......am primit acasa o hotarare de la tribunal cu data postei de pe plic 03 08 2016 in care zice asa:
Obliga intimata sa achite contestatorului drepturile salariale aferente perioadei 26.08.2015-05.10.2015, diurna, conform H.G. 518/1995, pentru perioada 28.08.2015-05.10.2015 si daune-interese reprezentand dobanda legala. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul '' ......''. Pronuntata astazi, 13.06.2016, iar solutia va fi pusa la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.
Astazi am aflat de la arhiva Tribunalului ca s-a depus apel .....Este sau nu depasit termenul de apel si daca da ce se intampla in continuare si daca nu ce se poate face?
Am mai aflat de la o persoana ca de fapt termenul de apel ar fi 30 de zile.....este adevarat? Pe hotarare scrie negrupe alb 10 zile !
Va multumesc !
Vedeti care este data la care s-a depus apelul,termenul de 10 zile se calculeaza pe zile libere, nu se iau in calcul ziua in care incepe sa curga termenul si ziua in care se implineste termenul, daca termenul se implineste intr-o zi nelucratoare se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
Data la care s-a depus apelul este astazi 22 august 2016.......eu ( aflandu-ma in alt judet decat s-a judecat iar partea reclamata in acelasi judet, mai precis la cativa KM de Tribunal ) am primit acasa hotararea pe data de 3 august 2016, ...oricum as calcula termenul ar fi depasit ....Nu cred sa fi primit partea reclamata hotararea cu mult mai tarziu decat mine !
Termenul de zile libere se refera la zile lucratoare sau nelucratoare ?
Zile libere nu se refera la zile lucratoare/nelucratoare ci la zile calendaristice dar, nu se iau in calcul ziua in care incepe si in care se implineste termenul,cititi cu atentie ce am scris mai sus.Invocati tardivitatea depunerii apelului.
Tardivitatea introducerii apelului o invocati dvs prin intampinare dupa ce va vor fi comunicate motivele de apel.Verificati totusi la arhiva instantei de apel dosarul sunt frecvente cazurile cand partilor nu li se comunica sentintele in acelasi timp.
Calcul termene
petre_marian
buna seara,am o nedumerire in legatura cu calcularea termenelor de indeplinire a unei proceduri .In data de 6 -3-2013 a fost comunicata hotararea catre partea ... (vezi toată discuția)