avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel considerat tardiv?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel considerat tardiv?

Buna ziua,

In data de 07.04.2016 s-a comunicat hot.jud. din 01.2016 iar cealalta parte a depus apel in 19.04.2016. Prin hotararea emisa am castigat niste drepturi de la angajator si a avut termen de apel 10 zile. Stiu ca nu se calculeaza prima zi si ultima dar nu este totusi tardiv depus in 19.04.2016?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
silvian600, utilizator
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 14:23, 18 Ianuarie 2023
10 zile libere inseamna 12 zile calendaristice, termenul de apel a expirat pe data de 18.04.2016,astfel ca,depunerea apelului pe data de 19.04.2016 este tardiva(in masura in care hotararea a fost comunicata partii adverse tot pe data de 07.04.2016), cu atat mai mult cu cat 18.04.2016 a fost zi lucratoare(luni).
Daca data comunicarii hotararii la cealalta parte a fost data de 07.04.2016, atunci ultima zi de depunere a apelului era data de 18.04.2016, pentru ca atunci cand ultima zi cade intr-o zi nelucratoare cum este in cazul de fata, termenul se prelungeste pana in ziua urmatoare lucratoare.
Daca v-ati raportat la data la care dvs. ati primit hotararea si nu la data la care partea cealalta a primit hotararea, urmeaza sa verificati si in functie de aceasta situatie se pune problema sau nu a tardivitatii declararii apelului.

Art. 181 n. cod de proc. civ.
Calculul termenelor
1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
.............................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
..................................................
2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cand am sunat la tribunal mi s-a spus ca hotararea a fost comunicata in aceeasi data.
Se poate o parere despre cat ar dura procedurile la Curtea de a Apel Bucuresti, in cat timp se vor pronunta asupra tardivitatii?
Cele 15 zile ce ar insemna termenul de punere in aplicare a hotararii sunt afectate de timpul pe care dosarul il petrece la curtea de apel?
Daca maine expira cele 15 zile de la data comunicarii in care angajatorul ar fi trebuit sa respecte hotararea, am dreptul sa depun plangere penala? Avand in vedere ca a depus apel dar acesta este tardiv? Bineinteles inteleg ca nu s-a pronunat asupra tardivitatii, dar as dori sa stiu cand as putea depune plangerea penala si daca conditiile actuale imi dau acest drept.
Inca o data multumesc va tuturor pentru timpul pe care il acordati in astfel de consilieri.
nu trebuie sa faceti plangere penala, ci doar sa invocati exceptia tardivitatii, in fata instantei de apel.
dar trebuie sa stiti cu exactitate data cand i s-a comunicat hot j , partii adverse.
Puteti formula plangere penala ptr.nerespectarea hotararilor judecatoresti conf.art.287(1)e) NCP daca angajatorul nu executa hotararea judecatoreasca privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata.
Intrucat conf.art.274 Codul Muncii"Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept", puteti sa-i adresati angajatorului cererea de executare de preferinta, prin intermediul unui executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Executare hotarare judecatoreasca silvian600 silvian600 Buna ziua, Rog un sfat in urmatoarea situatie: In data de 20.01.2016 s-a emis o hotarare judecatoreasca prin care am castigat niste drepturi in proces cu ... (vezi toată discuția)
Termen depunere recurs in litigiu de munca Rentzu Rentzu In data de de 23 august 2012 ni s-a comunicat hotararea judecatoreasca intr-un litigiu de munca in care a fost implicata sotia. Am depus cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - plangere impotriva deciziei cnsc bogdanm77 bogdanm77 conform dispozitiilor art. 281 alin. (1) si (3) din O.U.G. nr. 34/2006 (dupa ultimele modificari si completari) : \"(1) Deciziile consiliului privind ... (vezi toată discuția)