avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Hotarare Judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Hotarare Judecatoreasca

Buna ziua,

Rog un sfat in urmatoarea situatie:

In data de 20.01.2016 s-a emis o hotarare judecatoreasca prin care am castigat niste drepturi in proces cu fostul angajatorul. Aceasta hotarare mi-a fost comunicata (am primit-o in cutia postala) in data de 07.04.2016 / pe plic data postei era 06.04.2016. Am intrebat daca celeilalte parti i s-a comunicat hotararea in aceeasi data si mi s-a raspuns ca "in principiu da...". Daca presupunem ca cealalta parte a primit hotararea in aceeasi data cu mine, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca:

Termenul de apel a fost de 10 zile. Fara sa luam in calcul ziua in care s-a primit hot. si ultima zi in care se sfarseste termenul, calculez ca termenul de apel a expirat in data de 18.04.2016. Totusi cealalta parte a declarat apel in data de 19.04.2016 si acesta apare ca a fost inregistrat in data de 20.04.2016.
Conform art.416 :"punctul 2. hotararea devine definitiva la data expirării termenului de apel" nu rezulta ca hotararea pe care o am deja a devenit definitiva in data de 18.04.2016?
Daca acestea sunt adevarate, pot pune in executare aceasta hotarare sau mai trebuie sa astept sa se judece apelul?
Cel mai recent răspuns: silvian600 , utilizator 12:59, 24 Mai 2016
Trebuie sa dovediti cu acte in fata executroului judecatoresc ca, a expirat termenul de apel,oricum cel mai sigur este sa aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Multumesc pentru raspuns dar totusi, daca termenul de apel a fost depasit aceasta hotarare pe care o am nu este deja definitiva? Mi se poate elibera de la tribunal vreo dovada in sensul ca apelul a fost declarat in afara termenului?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru timpul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel considerat tardiv? silvian600 silvian600 Buna ziua, In data de 07.04.2016 s-a comunicat hot.jud. din 01.2016 iar cealalta parte a depus apel in 19.04.2016. Prin hotararea emisa am castigat niste ... (vezi toată discuția)
Termen de apel Antik Antik Buna ziua As vrea sa stiu daca apelul este tardiv. Am urmatoarea speta. Hotararea este data in 18.01.2019 cu termen de dep.apel in 30 zile. Pe ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa returnez permisul? vladyoyo97 vladyoyo97 Buna ziua! Am pierdut o contestatie legata de depasirea limitei de viteza in urma careia mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile. Am primit instiintarea acasa ... (vezi toată discuția)