avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen depunere recurs in litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen depunere recurs in litigiu de munca

In data de de 23 august 2012 ni s-a comunicat hotararea judecatoreasca intr-un litigiu de munca in care a fost implicata sotia. Am depus cerere pentru investire cu formula executorie, si am obtinut hotararea investita in data de 11 septembrie 2012. In momentul de fata, pe portalul instantelor de judecata apare cerere de recurs formulata de angajator inregistrata in data de 14 septembrie 2012. Termenul de recurs nu este de 10 zile de la data comunicarii? Nu inteleg de ce s-a mai acceptat respectiva cerere de recurs de catre Tribunal daca nu s-a incadrat in termenul de depunere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 2 Octombrie 2012
Codul de procedura civila:

Art. 301
Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile art.284 alin.2-4 se aplica in mod corespunzator.

Art. 284
Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.
Termenul de apel curge chiar daca comunicarea hotararii a fost facuta o data cu somatia de executare.
Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel.
Pentru procuror termenul de apel curge de la pronuntarea hotararii, in afara de cazurile in care procurorul a participat la judecarea cauzei, cand termenul curge de la comunicarea hotararii.
Apelul declarat in termen suspenda executarea hotararii de prima instanta, cu exceptia cazurilor anume prevazute de lege
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Pentru litigiile de munca exista dispozitii derogatorii de la dreptul comun , si anume:
Art. 215 din Legea nr.62/2011: Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii.

Trebuie sa vedeti care este data cand angajatorul a primit hotararea ... de la acea data incepe sa curga termenul de 10 zile.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorului i s-a comunicat hotararea prin afisare in data de 27 august 2012
Ultima zi de depunere a recursului a fost 12.09.2012 ... daca recursul este depus dupa aceasta data, atunci puteti invoca exceptia tardivitatii acestuia.
Se iau in considerare 10 zile lucratoare sau calendaristice ? Din 27.08.2012 pana in 12.09.2012 sunt mai mult de 10 zile, chiar si lucratoare ... nu mai inteleg #-o

Alte discuții în legătură

Termen de recurs adinutza.2008 adinutza.2008 Printr-o sentinta civila data de tribunal (conflicte de munca) am castigat in sensul ca mi s-a admis exceptia tardivitatii formularii cererii de revizuire ; ... (vezi toată discuția)
Apel considerat tardiv? silvian600 silvian600 Buna ziua, In data de 07.04.2016 s-a comunicat hot.jud. din 01.2016 iar cealalta parte a depus apel in 19.04.2016. Prin hotararea emisa am castigat niste ... (vezi toată discuția)
Recurs proces ioana2525 ioana2525 15 zile pentru recurs la proces inseamna 15 zile lucratoare sau 15 zile calendaristice? Multumesc. (vezi toată discuția)