Nu inseamna nici calendaristice, nici lucratoare. Impotriva unei hotarari judecatoresti definitive se poate promova calea de atac a recursului in termen de 15 zile libere de la comunicarea acesteia. Postez la finalul mesajului meu art. 101, alin. (1) Cod procedura civila ca sa cititi ce se intelege prin zile libere.
Potrivit art. 301 Cod procedura civila, termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. In cazul litigiilor de munca acest termen este de 10 zile.
Exemplu: Daca ati primit hotararea in 31.05.2010, ultima zi in care puteti depune recursul este 16.06.2010 (am in vedere termenul general de recurs, de 15 zile).
ART. 101 - Cod procedura civila (1) Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Multumesc.
1. Am vazut solutionarea pe site pe 29 mai. Suntem in 15 iunie, cat ar trebui sa mai astept? #-o
2. Deci dupace primesc hotararea acasa se considera 15 zile in care paratul are dreptul la recurs, corect?
Termenul de recurs
lonita
Nu inteleg foarte bine articolul 101 din codul de procedura civila actual. Ma poate lamuri cineva va rog?
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, ... (vezi toată discuția)