avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil

Daca o salariata trebuia sa revina din CCC in 11.2016 si revine mai devreme care sunt pasii de urmat??.....face cerere iar firma face decizie de incetare suspendare???...si....mai are dreptul la stimulent de insertie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 23 August 2016
1. - Salariata aflata in CCC poate sa faca oricand cerere de reluare a activitatii.
- Angajatorul emite o decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii.

2. Daca salariata reia activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani va beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani.
Va multumesc frumos.Puteti sa imi spuneti daca ,dupa noua lege,tatal mai este obligat sa intre o luna de zile in CCC ,daca este angajat,iar in caz contrar mama revine cu o luna mai devreme?.......Daca tatal nu are loc de munca mama revine la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani???
1.- Celalalt parinte nu a fost niciodata si nici nu este obligat sa intre in CCC.
- CCC se acorda numai la cerere.

2. - Dar daca si celalalt parinte (in cazul dvs. tatal copilului) indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci se reduce CCC al primului parinte (mama copilului) cu o luna de zile.
- Nu conteaza daca tatal copilului are sau nu un loc de munca la data solicitarii CCC ci daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului a avut cel putin 12 luni venituri din salarii.

3. Daca tatal nu indeplineste conditiile atunci mama copilului poate beneficia de CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

4. - Daca mama reia activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani va putea beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 3 ani.
- In cele 60 de zile intra si luna rezervata tatalui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)