avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Metodologie organizare curs de catre angajator pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Metodologie organizare curs de catre angajator pentru salariatii proprii

Potrivit dispozitiilor art. 18 alin. (3) si (4) din OG 129/2000 , angajatorii pot organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in baza carora elibereaza certificate de absolvire recunoscute numai in cadrul unitatilor respective. Certificatele au recunoastere nationala numai daca angajatorii sunt autorizati ca furnizori de formare profesionala.

In situatia in care un angajator organizeaza un curs pentru salariatii proprii (cu lectori angajati proprii ), certificatul de absolvire a cursurilor avand valabilitate numai in cadrul unitatii, este obligat sa respecte: 1. un anumit numar de ore?; 2 un plan obligatoriu de invatamant (sunt materii obligatorii?). Sau planul de invatamant poate fi stabilit impreuna cu entiatea care a solicitat cursul functie de obiectivele urmarite? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 01:37, 23 August 2016
In cazul dat,programa de pregatire, durata de pregatire, etc. se stabilesc de catre angajator astfel incat sa asigure dobandirea unor competente profesionale necesare practicarii meseriei in conformitate cu standardele ocupationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri interne de calificare profesionala S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 In cadrul societatii se organizeaza cursuri interne de calificare profesionala(sunt prezentate de catre un formator intern numit de angajator),mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Calificarea personalului propriu MCM1 MCM1 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si din nefericire dupa cum se stie exista personal insuficient in anumite sectoare de activitate. Personal sunt ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala MARIKO9 MARIKO9 In temeiul art. 194 Cm, angajatorul este obligat sa asigure participarea la programe de formare profesionala, intrebarea mea este formarea se poate realiza si ... (vezi toată discuția)