avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calificare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calificare la locul de munca

Buna ziua,
Am angajat o persoana acum 1 an, ca muncitor necalificat, Nu avem calitatea de formator autorizat. Putem sa-i dam un certificat de calificare in meseria de dulgher, cu care se va angaja la alta societate ? Asi dori sa ma lamuriti care sint etapele pe care trebuie sa le parcurgem . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IldikoB , utilizator 09:05, 9 Octombrie 2014
"Calificarea la locul de munca se poate realiza numai prin incheierea unui contract de calificare profesionala sau a unui contract de ucenicie.

Potrivit dispozitiilor art. 18 alin. (3) si (4) din OG 129/2000, angajatorii pot organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in baza carora elibereaza certificate de absolvire recunoscute numai in cadrul unitatilor respective. Certificatele au recunoastere nationala numai daca angajatorii sunt autorizati ca furnizori de formare profesionala."
[ link extern ]
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala interna luminita29 luminita29 Buna ziua, Voi angaja un muncitor necalificat pe functia de manipulant marfuri. Ii voi face un contract de adaptare profesionala sau de calificare ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala la nivel de unitate fara trimite la cursuri specializate Krisha_oana Krisha_oana Buna ziua!am o firma de constructii, si vreau sa stiu daca de exemplu am un muncitor care este angajat i baza diplomei ca sudor, si el lucreaza pe santier ca ... (vezi toată discuția)
Formarea profesionala a salariatilor prin cursuri organizate de angajator pintiliciuc maria pintiliciuc maria Am urmatoarea problema: doresc sa organizez doua cursuri de formare profesionala la locul de munca : unul pentru muncitorii necalificati - cursul este pentru ... (vezi toată discuția)