avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala la nivel de unitate fara trimite ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala la nivel de unitate fara trimite la cursuri specializate

Buna ziua!am o firma de constructii, si vreau sa stiu daca de exemplu am un muncitor care este angajat i baza diplomei ca sudor, si el lucreaza pe santier ca dulgher, ii pot face intern o calificare ca dulgher?fara sa il trimit la cursuri de formare profesionala. am prins asta in regulamentul intern, si am tot cautat o lege care sa imi permita asta. am gasit Ordonanta |Guvernului nr 129/2000 care imi spune ca pot face asta, dar nu imi spune concret cum!.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 12:27, 18 August 2011
Art. 200. - (1) Pot incheia contracte de calificare profesionala numai angajatorii autorizati in acest sens de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
(2) Procedura de autorizare, precum si modul de atestare a calificarii profesionale se stabilesc prin lege speciala.
Codul Muncii

Art. 18
(3) Angajatorii pot organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in baza carora elibereaza certificate de absolvire recunoscute numai in cadrul unitatilor
respective.
(4) Certificatele prevazute la alin. (3) au recunoastere nationala numai daca angajatorii
sunt autorizati ca furnizori de formare profesionala.
Ordonanta 129/2000
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
dgnConsulting, Contabil
Trebuie ca firma dv. sa fie si prestator de cursuri de calificare, acreditat de ministerul muncii si ministerul invatamantului. Este necesar sa aveti formator pe specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, am organizat cursuri neacreditate. pot fi anulate facturile pe care le-am emis din acest motiv? pauldorin87 pauldorin87 sunt PFA, cod caen 8559- alte forme de invatamant, diploma formator in urma cu un an am organizat niste cursuri neacreditate, avand ca tema implementarea ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala interna luminita29 luminita29 Buna ziua, Voi angaja un muncitor necalificat pe functia de manipulant marfuri. Ii voi face un contract de adaptare profesionala sau de calificare ... (vezi toată discuția)
Echivalare certificat de absolvire cursuri de calificare gipa gipa Am o întrebare: Certificatul de absolvire a cursului de calificare \"Inspector Protecția Muncii\" se poate echivala cu certificatul de absolvire a cursului ... (vezi toată discuția)