avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... echivalare certificat de absolvire cursuri de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

echivalare certificat de absolvire cursuri de calificare

Am o întrebare:
Certificatul de absolvire a cursului de calificare "Inspector Protecția Muncii" se poate echivala cu certificatul de absolvire a cursului de calificare "Inspector Securitate și Sănătate în Muncă" ?
Cel mai recent răspuns: gipa , utilizator 18:14, 24 Februarie 2017
Nu este vorba de cursuri de calificare, ci de perfectionare a unui lucrator care are deja o calificare.
Nu se pot echivala, legislatia actuala (Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare) nementionanad astfel de actiuni.
Vechea Lege a protectiei muncii nr. 90/ 1996 continea o prevedere care se referea la cursuri de profil, fara a se reglementa in fapt aceasta prevedere. Se tineau un fel de simpozioane cu participarea lucratorilor din domeniul protectiei muncii. Lucratorii in domeniul protectiei muncii erau desemnati prin decizii interne ale angajatorilor, fara o pregatire speciala, prealabila, a respectivilor lucratori, in domeniul protectiei muncii.
In prezent poate fi desemnat de un angajator ca inspector de protectia muncii in cadrul firmei, un lucrator care a urmat un curs de minim 80 de ore in domeniul ssm si care detine o diploma de absolvire (recunoscuta de Ministerul educatiei) in acest sens.
Revin și spun: am un certificat de absolvire a unui program de perfecționare cu durata de 80 de ore (cu serie și nr., cu antetul MMSSF și MECT), eliberat de o instituție acreditată și înscrisă în Registrul național al furnizorilor de formare profesională, pe care scrie "Inspector protecția muncii" cod COR 241204, baza legală de eliberare a cerificatului fiind scrisă pe certificat: OG 129/2000.
Întrebare: poate fi echivalat acest Certificat de "Inspector Protecția Muncii" cu un Certificat de "Inspector Securitate și Sănătate în Muncă" eliberat deasemenea de o instituție acreditată și înscrisă în Registrul național al furnizorilor de formare profesională?
Nu se poate echivala. Certificatul este emis dupa prevederea din Legea nr. 90/ 1996.
Mulțumesc d-l Popa pentru promptitudinea cu care mi-ati dat răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector ssm vs tehnician ssm apetra apetra Lucratorul nostru desemnat are certificat de absolvire, cursuri 80 ore, program perfectionare pt ocupatia inspector SSM, cor 315219, facut in 2009. Modificat ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat sadrian sadrian Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie. Un absolvent de studii superioare - stiinte politice, care a obtinut Certificat de absolvire a cursurilor ... (vezi toată discuția)
Persoana responsabila cu protectia muncii pe santiere nicu5902 nicu5902 Pe un santier persoana insarcinata cu problemele de protectia muncii (SSM) trebuie sa aiba calificare de Coordonator de securitate si sanatate a muncii sau ... (vezi toată discuția)