avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala interna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala interna

Buna ziua,

Voi angaja un muncitor necalificat pe functia de manipulant marfuri. Ii voi face un contract de adaptare profesionala sau de calificare profesionala pentru al califica in functia de lacatus mecanic??
Aceasta formare profesionala va fi facuta in cadrul firmei.Trebuie sa firma sa fie autorizata sa poata face aceste formari interne cu formatori (angajati ai firmei cu vechime mai mare de 2 ani in functia de lacatusi mecanici)?

Si daca firma poate face aceasta calificare interna ii pot schimba apoi functia pe lacatus mecanic in baza acestei calificari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 24 Octombrie 2017
Se va incheia contract face un contract de calificare profesionala pentru al califica in functia de lacatus mecanic.

Dupa obtinerea diplomei/certificatului de calificare I se poate modifica functia.

OG 129/2000
art.21
....
(3) Angajatorii pot organiza programe de formare profesională pentru salariații proprii, în baza cărora eliberează certificate de absolvire recunoscute numai în cadrul unităților respective.

(4) Certificatele prevăzute la alin. (3) au recunoaștere națională numai dacă angajatorii sunt autorizați ca furnizori de formare profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala la nivel de unitate fara trimite la cursuri specializate Krisha_oana Krisha_oana Buna ziua!am o firma de constructii, si vreau sa stiu daca de exemplu am un muncitor care este angajat i baza diplomei ca sudor, si el lucreaza pe santier ca ... (vezi toată discuția)
Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister HRjunior HRjunior Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului ... (vezi toată discuția)
Calificare loc munca. loredanaelena loredanaelena va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care ii pot urma ptr a califica la locul de munca cateva persoane!!!acestia sunt necalificati si vreu sa ii calific ca ... (vezi toată discuția)