avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formarea profesionala a salariatilor prin cursuri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formarea profesionala a salariatilor prin cursuri organizate de angajator

Am urmatoarea problema: doresc sa organizez doua cursuri de formare profesionala la locul de munca : unul pentru muncitorii necalificati - cursul este pentru obtinerea unei calificari ( nu va primi certificat de calificare dar va avea statutul de muncitor calificat in cadrul societatii ( salariul)) iar al doilea curs este pentru muncitorii calificati si are ca scop actualizarea cunostintelor si deprinderilor specifice postului.
Intrebarea este urmatoarea: ce formulare se folosesc in aceste cazuri ? ce trebuie sa cuprinda aceste programe, ma refer ce capitole cuprind ?

multumesc celor care dores sa ma ajute
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 24 Octombrie 2011
solicitati formatorului sa va precizeze, iar daca dv. sunteti formatorul, adresati-va ajofm si stabiliti impreuna un program de formare
oricum va trebuie avizul lor pentru valabilitatea programului
MULTUMESC
Potrivit dispozitiilor art. 18 alin (3) si (4) din Ordonanta Guvernului nr.129/2000, angajatorii pot organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii, in baza carora elibereaza certificate de absolvire recunoscute numai in cadrul unitatilor respective. Certificatele au recunoastere nationala numai daca angajatorii sunt autorizati ca furnizori de formare profesionala.

Asadar, un angajator care nu este autorizat ca furnizor de formare profesionala poate organiza programe de formare profesionala pentru salariatii proprii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala interna luminita29 luminita29 Buna ziua, Voi angaja un muncitor necalificat pe functia de manipulant marfuri. Ii voi face un contract de adaptare profesionala sau de calificare ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca IldikoB IldikoB Buna ziua, Am angajat o persoana acum 1 an, ca muncitor necalificat, Nu avem calitatea de formator autorizat. Putem sa-i dam un certificat de calificare in ... (vezi toată discuția)
Calificarea personalului propriu MCM1 MCM1 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si din nefericire dupa cum se stie exista personal insuficient in anumite sectoare de activitate. Personal sunt ... (vezi toată discuția)