Buna ziua,
As dori si eu sa-mi spuneti etapele incheierii unui CCM pana la faza de negociere (aici nu se va opri...) si daca se poate modele pentru fiecare etapa.
Multumesc
Convocarea se va emite catre reprezentantii salariatilor.
Lipsa acestora in data convocarii conduce la imposibilitatea inceperii negocierii c. c.m., situatie care va fi mentionata in procesul verbal de la data convocarii incheiat de catre reprezentantii angajatorului.
Nu exists o astfel de obligatie in sarcina angajatorului . Postul poate fi declarat vacant astazi si a doua zi sa fie ocupat, daca vorbim de sectorul privat.
Aşa cum prevede Legea nr. 76/2002, angajatorul are obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. De asemenea, la ocuparea ulterioară a acestor locuri de muncă vacante, comuncarea trebuie făcută în termen de o zi de la data ocupării acestora.
Termenul de 5 zile asadar se refera doar la aceasta obligatie dar nu la faptul de a preciza un termen in care puteti sa faceti o noua incadrare pe un post vacantat.
Negociere ccm
daniela-claudia
Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)