avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in judecata pentru alipire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in judecata pentru alipire teren

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce actiune trebuie sa intreprind pentru intrarea in posesie a suprafetei totale imprejmuita cu gard, deoarece ea este mai mare decat suprafata trecuta in actul de vanzare - cumparare de acum 30 ani, si mostenit de 10 ani. Suprafata trecuta in acte 220 mp, real 270 mp, respingere la efectuarea cadastrului, terenul in plus nu are regim juridic, fiind la hotarul dintre doua proprietati pe fosta albie a unei scurgeri de apa (canal).
Cel mai recent răspuns: cibo0505 , utilizator 09:37, 24 August 2016
Trebuie sa deveniti proprietar pe diferenta de proprietate, formuland in instanta o aciune de uzucapiune
Iar in cazul in care posesia este inceputa de mai bine de 30 ani, in baza carui Cod Civil ar trebui sa intemeiez actiunea, deoarece am mai vazut pe undeva ca s-a facut apel tot la vechiul Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate teren albastruL albastruL In anul 1972 am cumparat un teren construit si s-a facut act de vanzare cumparare doar pentru 500 mp, dar am intrat in folosinta intregii suprafete de ... (vezi toată discuția)