Buna ziua !
Vin cu o problema destul de complexa pentru mine , de aceea am decis sa cer ajutorul Avocatnet.ro. Este vorba despre o casa cu terenul pe care tatal meu teoretic trebuie sa le mosteneasca din partea parintilor lui. Eu acuma locuiesc cu mama in aceasta casa , tata s-a stins din viata , iar tot ce vreau sa fac acum este sa pun aceste "bunuri" pe numele meu . Prima problema ar fi ca , tatal meu cat era in viata , impreuna cu fratii lui , nu au dezbatut succesiunea din partea parintilor lor , fratii toti stingandu-se din viata ulterior, ramanand in viata doar un frate. Lucrurile fiind clare , cum ca tatal meu va mosteni aceste "bunuri" , vreau sa trec la fapte , sa incep aceasta dezbatere. .
Deci, este vorba de 2 succesiuni , dupa bunici si dupa tatal meu.
1. Succesiunea dupa bunici
Aici vreau sa fiu lamurit daca se poate. In povestea asta a ramas , unicul frate in viata de-al tatalui meu , si niste veri care sunt urmasii celorlalti frati decedati. Toti sunt de-acord sa-mi cedeze mie toata averea din partea bunicilor, lucru lamurit de ei de cand traiau batranii. O intrebare ar fi : Este buna o declaratie de renuntare la succesiune facuta de fiecare urmas in parte impreuna cu singurul frate de-al tatalui meu ramas in viata ? Am inteles ca in contextul in care doar o persoana mosteneste aceasta , situatia se simplifica cu aceasta declaratie.
Daca se poate sa aflu cum e mai simplu sa fac in aceasta situatie. Mi s-a propus sa incep un proces in instanta , dar nu este cazul pentru ca lucrurile se stiu de la sine , averea nu este colosala , deci , as vrea la notar sa fac toate demersurile.
2. Succesiunea dupa tatal meu
Aici ar fi mai simplu dupa ce se rezolva cu succesiunea dupa bunici .
Va rog sa ma ajutati cu orice detaliu si informatie , atat specialisti cat si cei care au mai fost intr-o situatie identica.
Va multumesc mult !
O zi buna