Va aduc in discutie o speta mai ciudata.
In anul 2013 am primit o amenda contraventionala pentru depasirea limitei de viteza cu mai mult de 20km pe ora si permis de conducere expirat. Ulterior mi s-a deschis un dosar penal pentru 2 infractiuni: infractiunea de conducere a unui autovehicol in perioada de susendare a dreptului de a conduce (pentru care procurorul a constatat NUP deoarece eram in drept de a conduce) si infractiunea de fals in decalaratii deoarece permisul prezentat politistului (cel expirat) era unul declarat anterior ca fiind pierdut si ulterior regasit (infractiune pentru care am fost gasit vinovat si pentru care am primit o sentinta definitiva definitiva).
Avand in vedere ca pentru permisul de conducere prezentat care a facut obiectul contraventiei s-a constata fapta penala si s-a dat si o sentinta, mai este valabil Procesul verbal de contraventie?
Va intreb deoarece acesta apare in evidentele Primariei ca fiind neachitata (eu nu am achitat-o deoarece mi s-a spus de catre politistul care a administrat dosarul penal ca s-a transformat contraventia in infractiune si ca PV in cauza nu mai este valabil.