avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract cu o firma din strainatate si PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract cu o firma din strainatate si PFA

Buna ziua,

Incerc sa fiu cat mai la obiect pentru a nu pierde timul nimanui. Am un PFA pe codul CAEN 7311 (publicitate) si de curand am semnat un contract cu o firma din Germania, care seamana foarte mult cu un contract de angajare, insa se numeste Independent Contractor Agreement, pt un post de Front-End Developer. Practic doresc sa emit factura pentru banii primiti de la aceasta firma prin PFA-ul meu pentru a-mi plati mai apoi taxele si impozitele aferente. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez pentru ROI insa nu stiu daca dpdv legal este OK sa trec aceasta activitate prin PFA. Contractul l-am semnat ca persoana fizica, nu ca si PFA. Exista o alta optiune in acest caz? Important este ca nu doresc angajare si prefer sa platesc mai multe taxe la stat decat sa merg pe aceasta optiune.

Ma intereseaza un mod de lucru legal in aceasta situatie, indiferent ca este PFA sau o alta forma de organizare.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:22, 23 August 2016
Trebuie ca acel contract sa il faceti ca pfa ca apoi venitul sa il incasati pe pfa si cu toate celelalte de care ati scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă firmă de consultanță? RazvM RazvM Bună Am înființat o microîntreprindere ca să lucrez cu o firmă din America, ca inginer programator. Contractul de la firma respectivă se numește ... (vezi toată discuția)
Pot lucra ca freelancer din romania pentru o firma din germania? Mimisiku Mimisiku Buna ziua, am nevoie de asistenta in urmatoarea situatie: Mi s-a oferit posibilitatea de a lucra cu o companie germana in domeniul publishing (jurnalism). ... (vezi toată discuția)
Firma de paza cu colaboratori pfa ? malexoid malexoid Va scriu in numele a 20 angajati a unei firme de paza, care risca sa-si piarda serviciul pentru ca firma angajatoare, ne obliga sa devenim PFA, mai grav: [b]ne ... (vezi toată discuția)