avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestarea unei decizii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestarea unei decizii

As ruga sa imi spuneti in cit timp de la luarea la cunostinta a unei decizii emise de catre managerul unei institutii aceasta poate fi contestata in instanta si care sint pasii de urmat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 26 August 2016
Depinde despre ce fel de decizie este vorba.
1.o decizie prin care mi se diminueaza salariul de incadrare in baza unei hotariri judecatoresti in care nu este precizat numele meu;
2.o decizie prin care un angajat este "mutat temporar"dintr-un seviciu oerativ(dispecerat)la birou pentru a introduce date in sistemul informatic(culegere de date).angajatul este as.medical.nu se invoca in conformitate cu contractul colectiv de munca nici abatere disciplinara,forta majora sau reducere de personal.pur si simplu este o hotarire unilaterala.
termenul de contestare este de 30 de zile
Termenul de contestare este de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă.

Contestatia se depune laTribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de pe post nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro Daca ai obtinut un post prin concurs si ai activat pe el peste trei ani fara sa ai nici o abatere disciplinara poti sa fi schimbat fara vointa ta? In caz ca se ... (vezi toată discuția)
Termen constatare abateri disciplinare andrepaslaru andrepaslaru Buna ziua. As dori unsfat legat de intentia mea de a introduce un articol in Regulamentul Intern al societatii pe care il redactez. Pentru a eficientiza ... (vezi toată discuția)
Mutarea angajatului in alt centru rezidential cristina1234567 cristina1234567 Buna. Pe scurt, sunt cateva case rezidentiale dintre care se inchide una. Specialistii,psiholog,psihopedagog vor trebui sa-si desfasoare activitea la alte ... (vezi toată discuția)