avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren fara acte

Buna seara!
Unchiul meu detine un teren de 50 ani. Pentru acest teren nu are nimeni act, nici unchiul, nici primaria. Primaria sustine ca este rezerva a satului, dar nu are nici un act care sa ateste acest lucru. Unchiul a depus la primarie o cerere de inscriere in rol, pe baza legii de uzucapiune, dar primaria nu doreste sa auda de asa ceva. Acest teren este mostenit de la tatal sau, dar fara acte. Pe teren este o moara de caramida edificata in anul 1968 de catre tatal unchiului. In 1998, societatea la care acesta activa a dorit sa ii ia moara. A avut loc o judecata si unchiul a castigat cu acte moara. Primaria spune ca terenul de sub constructie este al lor.Ce este de facut in acest caz? Ma poate ajuta cineva cu o lege?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Amalia_Elena , utilizator 17:49, 6 Septembrie 2016
Dacă afla exact situația juridica a terenului poate invoca uzucapiunea în instanta.
Depinde dacă este proprietate publica sau privata terenul.
Domeniul public nu se poate uzucapa
Am extras de la Monitorul oficial anexa cu inventarul bunurilor domeniului public. Din aceasta anexa reiese faptul ca terenul este nedeclarat, nu exista. Se mai poate invoca uzucapiunea in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani, daca nu am depus cerere la lg. 18/1991 ºi la lg.247/2005 mihaela_982 mihaela_982 Nu am depus cerere pentru revendicarea unui teren, nici la Legea nr.18/1991 şi nici la Legea 247/2005, credeţi ca aşi putea merge în instanţă cu o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ???/ annaon annaon Buna ziua, in urma unei hotarari definitive si irevocabile am dobandit de parintii mei o casa si un tern de 420 mp acum 6 ani.Nefiind in tara sa ma ocup de ... (vezi toată discuția)