avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract lucru timp inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract lucru timp inegal

Buna ziua,lucrez la o firma de transport,sunt sofer de autobuz,as dori sa imi spuneti,faptul ca in contractul de munca este precizat impartirea programului de lucru de 8 ore in 3 ore dimineata,3 ore dupa amiaza si 2 ore seara da dreptul angajatorului de a ne da ultima cursa sa se termine in jurul orei 00:00/00:30 si prima cursa sa inceapa in jurul orei 05:30/06.00 dimineata in conditiile in care transportam persoane,legal stiu ca programul fractionat prevazut in contract trebuie sa se desfasoare intr-un ciclu de 12 ore pt a se respecta articolul 135 Codul muncii referitor la perioada zilnica de repaus de 12 ore consecutive intre 2 zile lucrate.Corectati-ma va rog daca gresesc in ceea ce afirm.
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 17:16, 17 Septembrie 2016
Asa este,aveti dreptate angajatorul trebuie sa respecte prevederea art 135 Codul Muncii
"1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
Daca s-a impartit programul de munca in 3 ore dimineata,3 ore dupa amiaza si 2 ore seara, acest lucru inseamna ca ultima cursa poate sa se termine in jurul orei 00:00/00:30.

Acestă program de munca este prevazut in c.i.m. ?
freeelis a scris:

Daca s-a impartit programul de munca in 3 ore dimineata,3 ore dupa amiaza si 2 ore seara, acest lucru inseamna ca ultima cursa poate sa se termine in jurul orei 00:00/00:30.

Acestă program de munca este prevazut in c.i.m. ?

Se pare ca nu ati citit cu atentie descrierea problemei,in mesajul initial spuneam de un program de somn de noapte in cel mai fericit caz de 4 ore intre 2 zile de munca in conditiile in care trebuie sa conducem autobuze pline cu oameni,si legat de intrebarea dvs daca este prevazut programul in contract mai exact la ce va referiti,daca va referiti la 3 ore dimineata,3 ore dupa amiaza si 2 ore seara acesta este trecut exact asa cuvant cu cuvant, daca va referiti la orele de efectuare a curselor acestea nu apar pe nicaieri,mai exact angajatorul nu isi asuma scris nicaieri faptul ca ultima cursa se termina in jurul orei 00:30 si prima incepe in jurul orei 05:30.Oricum din partea mea exista o sesizare scrisa catre ITM la care astept raspunsul in termenul legal de 30 de zile,eram curios sa aflu opiniile utilizatorilor acestui forum legate de situatia descrisa de mine.Eu am o vechime de 1 an si 3 luni la aceasta firma timp in care s/au perindat zeci de soferi,am mai atins subiectul legat de acest program inuman cu superiorii fara rezultat deocamdata,consider ca nu este o solutie noi ca soferi sa sarim din firma in firma pentru simplul fapt ca iubitii nostri patroni nu vor sa se alinieze legislatiei in vigoare ei fiind mai presus de legi.Mai are rost oare sa adaug ca in CIM se specifica ca activitatea se desfasoara in conformitate cu legea 31/1991?
Raspunsul l-ati primit ,salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive. Angajatorul dvs trebuie sa respecte acest fapt. Este bine ca ati avut initiativa de a sesiza ITM.
Cat despre orarul curselor ,acestea desigur nu apar in cim, dar ar trebui sa existe la sediul angajatorului afisat un grafic saptamanal pt cursele efectuate decatre fiecare angajat in parte, in care sa apara mentionate ora de incepere /terminare a fiecarei curse (estimate caci se pot intampla si evenimente neprevazute)
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
ContSters400311, utilizator
M-am referit exact la durata timpului de munca din c.i.m., intrucat in titlu ati spus "inegal" care inseamna cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Kryptonick Kryptonick Buna As avea o intrebare privitor l orele suplimentare Lucrez la o firma unde se lucreaza in 3 schimburi. Pentru ca un coleg este in concediu lucram 12 ore ... (vezi toată discuția)
Bună seara lucrez de pază marți de la ora 18:00 pina miercuri ... Cristi Ciceala Cristi Ciceala Bună seara lucrez de pază Marți de la ora 18:00 pina Miercuri dimineața la ora 8:00. Apoi m-ai intru seara Miercuri tot ora 18: și termin la ora ... (vezi toată discuția)
Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)