avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa 7 ani de experienta imi spun ca nu mai pot fii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa 7 ani de experienta imi spun ca nu mai pot fii asistent social

Lucrez ca asistent social principal de 7 ani in domeniul Protectiei Copilului. Am absolvit Scoala Postliceala de Asistenta Sociala din Bucuresti (licenta pe baza careia am fost si angajata in 2002) si anul trecut am absolvit Facultatea de Psihologie, intentionand ca in acest an sa ma inscriu la master in domeniul Asistentei Sociale. Ca urmare a Legii nr 466/2004 am fost instiintata ca trebuie sa ma inscriu in Colegiul asistentilor sociali. In acest sens am trimit documentatia necesara (acte de identitate si de studii, precum si taxa de analiza a dosarului) si am fost chemata la un interviu. La acest interviu am aflat cu stupoare ca nu mai pot profesa ca asistent social daca nu ma inscriu la Facultatea de Asistenta Sociala, spunadu-mi-se ca masterul nu o sa aibe nici o valabilitate. Nu au tinut cont nici de experienta mea, nici de faptul ca am o scoala postliceala in domeniu. Mentionez ca postul in care sunt incadrata acum prevede studii medii, fiind platita pe studii medii. Va rog spuneti-mi daca dansii au baza legala sa imi desfaca contractul de munca, precum si daca sunt obligata sa ma inscriu la facultate ca sa mai pot profesa. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 17:54, 23 August 2009
Conform legii la care ati facut referire,conditia pe care trebuie sa o indepliniti este diploma de licenta
in cadrul unei institutii de invatamant superior cu specializarea in domeniu,de lunga durata-4 ani sau scurta durata-3 ani.
Probabil cursurile pe care le-ati urmat au durat 2 ani.Daca cineva vrea postul dumneavoastra pot invoca legea,din pacate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
ContSters76710, utilizator
Art.34 din legea de mai sus, alineatul 2, spune : "Persoanele care au absolvit o formă de învăţământ superior, acreditată conform legii, cu altă specializare decât asistenţă socială, cu o vechime de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, având atribuţii de asistent social, au dreptul să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 3, dacă fac dovada că urmează studii postuniversitare în domeniul asistenţei sociale, studii organizate de instituţiile de învăţământ superior acreditate conform legii, în termen de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi."
1.am absolvit a forma de invatamant superior, acredita, cu alta specializare (respectiv, psihologie)
2.am mai mult de trei ani experienta (7) ca asistent social
3.inca nu au trecut cei 5 ani de la aparitie legii, asta presupunand ca inca pot face un master in domeniu.

Incerc sa inteleg de ce nu se poate si au respins acest lucru.Frapant este ca am colegi care au terminat inginerie, au facut un master pe asistenta sociala si nu au avut nici un fel de probleme, este inacceptabil sa mi se impusa alte studii superioare, adica 2 facultati si eu sa fiu platita si incadrata pe studii medii.
aveti dreptate, este un abuz

daca se poate, mergeti si discutati cu cei v-au spus ca nu mai puteti fi asistent social. luati cu dvs legea, precumj si orice alte regelementari ale activitatii pe care o desfasurati, iar in cazul in care vor sustine aceeasi "incompatibilitate" va rog sa-i intrebati "unde scrie?" nu-i lasati pana nuva demonstreaza unde scrie.
daca spiritele se incing si vedeti ca nu ajungeti cu ei nicaieri, puteti chiar sa-i informati ca in cazul unei concedieri veti uza de dreptul dvs la judecata inaintand o contestatie la tribunal, sectia litigii de munca.
puteti, de asemenea, sublinia ca in acest moment sunteti victima unei discriminari, avand in vedere ca aveti "colegi care au terminat inginerie, au facut un master pe asistenta sociala si nu au avut nici un fel de probleme". ca atare, puteti sa faceti o sesizare la consiliul national pentru combaterea discriminarii.

va rog sa fiti foarte ferma, sa nu-i lasati sa-si faca jocurile murdare

succes(uri) si sa auzim numai de bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare studii Oana1971 Oana1971 Buna ziua Sunt asistent social principal de 23 de ani si 7 luni, am o diploma de absolvire de Scoala Postliceala Sanitara cu specializarea Medicina-sociala ... (vezi toată discuția)
Recunoastere diplomei de asistent social principal Oana1971 Oana1971 Buna ziua Numele meu este Ioana Constantinescu, lucrez in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Sunt asistent social principal de 23 de ani (si 10 ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt ca sa mai lucrez ca asistent social? prudance prudance Am terminat o facultate (de stat) cu specializarea asistenta sociala acum doi ani. Ni s-a spus ca sunt multe posturi de asistenti sociali in primarii pentru ca ... (vezi toată discuția)