printr/un mesaj pe telefon...am avut nevoie de 2 zile libere de la munca si mi leau acordat...asta find joi si vineri dupa care am primit mesaj de la iei sa nu mai vin de luni ca sunt concediata, desi in contractul de munca scria ca trebuie sa imi dea 20 de zile preaviz
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
2. In afara de dreptul de a contesta decizia de incetarea a c.i.m., despre alte drepturi nu avem cum sa discutam, intrucat nu stim cu ce articol a incetat c.i.m.
pai au spus ca ma dau fara ca am lipsit 2 zile. dar eu cand am lipsit iam anuntat chiar iei mi/au dat voie...acum se leaga de motivul asta ca am lipsit.
Concediu medical
Buldan,
Buna ziua,am o întrebare este adevărat că,dacă în decurs de un an ai acumulat 30 zile de CM,ANGAJOATORUL îți oprește 3 zile din concediul de odihna ? (vezi toată discuția)