avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repaus saptamanal in alte zile decat sambata si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repaus saptamanal in alte zile decat sambata si duminica

In cazul in care una dintre cele 5 zile de munca obisnuite este sa zicem sambata (ex. salariat cu program de marti pana sambata), pentru ziua de sambata trebuie sa se plateasca spor la salariu?
Cel mai recent răspuns: Arabellla , utilizator 11:29, 25 August 2016
Iata ce prevede art 137la al 1,2,3, Codul Muncii:

(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.

(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.


Faptul ca angajatul are liber luni,inseamna ca respectati prevederea art137(2)CM
Raspunzand intrebarii dvs,da angajatul va trebui sa beneficieze de un spor ce il veti stabili asa dupa cum precizeaza art 137(3),prin ccm sau cim dupa caz
Asa inteleg si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore sambata si duminica ritasa ritasa buna ziua ,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui sa-mi fie platite orele de sambata si duminica, mentionez ca lucrez in tura de 12 cu 24 ,iar ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial dijmarescu dijmarescu Buna ziua, In situatia unui CIM cu timp partial, cu program de lucru de miercuri-duminica se plateste spor de simbata duminica daca se acorda zile libere ... (vezi toată discuția)