Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca intre Romania si Elvetia este incheiata si o conventie de evitare a dublei impuneri, trebuie avuta in vedere definirea termenului de redeventa asa cum apare acesta in conventie (conventia prevaleaza prevederilor CF, in acest caz). Astfel, art. 12 alin.3 din conventie stipuleaza:
"3. Termenul redevenţe folosit în prezentul articol indică remuneraţiile de orice fel plătite pentru folosirea sau concesionarea folosirii unui drept de autor asupra unei opere literare sau ştiinţifice, inclusiv filmele de cinematograf, a unui brevet de invenţie, a unei mărci de fabrică sau de comerţ, a unui desen sau a unui model, a unui plan, a unei formule sau a unui procedeu secret, ca şi pentru folosirea sau concesionarea folosirii unui echipament industrial, comercial sau ştiinţific şi pentru informaţiile în legătură cu experienţa câştigată în domeniul industrial, comercial sau ştiinţific."
Va rog verificati definitia de mai sus in raport cu situatia concreta pe care o aveti. Daca, de ex., este vorba despre o franchiza de retail prin care este impus un anume layout de mobilier in baza ctr. de francize, atunci remuneratia ar putea fi asimilata ca si redeventa intrucat reprezinta <<informatie in legatura cu experienta castigate in domeniul commercial>> (in ex. dat, detinatorul de francize a testat cu succes aplicarea acelui layout specific motiv pentru care il impune si francizatului, contra unei remuneratii).