Art. 124(19). - În sensul prezentului capitol: b) termenul redevente înseamna platile de orice fel primite pentru folosirea sau concesionarea oricarui drept de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, inclusiv asupra filmelor de cinematograf si software, orice patent, marca de comert, desen ori model, plan, formula secreta sau procedeu de fabricatie, ori pentru informatii referitoare la experienta în domeniul industrial, comercial ori stiintific; platile pentru folosirea sau dreptul de folosire a echipamentului industrial, comercial ori stiintific vor fi considerate redevente.
si tanand cont ca sunt indeplinite conditiile de la art 117lit.j
ART117
j) începând cu data de 1 ianuarie 2011, veniturile din dobânzi sau redevente, asa cum sunt definite la art. 12419, obtinute din România de persoane juridice rezidente în statele membre ale Uniunii Europene sau ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb, respectiv Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei, sau de un sediu permanent al unei întreprinderi dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un stat al Asociatiei Europene a Liberului Schimb, respectiv Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei, situat într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau al Asociatiei Europene a Liberului Schimb, sunt scutite de impozit, daca beneficiarul efectiv al dobânzilor sau redeventelor detine minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare la persoana juridica româna, pe o perioada neîntrerupta de cel putin 2 ani, care se încheie la data platii dobânzii sau redeventelor;
___________
Litera j) a fost modificata prin punctul 82. din Ordonanta de urgenta nr. 109/2009 începând cu 01.01.2010.
as dori sa stiu daca ar mai trebui sa retin cota aferenta pe impozit pe venitul nerezidentilor in cazul unui contract al carui obiect este inchirierea de utilaje de constructii.
Beneficiarul veniturilor - persoana rezidenta in UE
Platitorul de venituri - persoana rezidenta in ROMANIA
Dupa enuntul intrebarii dvs. sa inteleg ca PJ rezidenta in UE, respectiv beneficiara veniturilor detine de cel putin 2 ani neintrerupti cel putin 25% din actiunile/partile sociale ale PJ romne?
Atunci raspunsul este DA.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.