avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren+casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren+casa

Buna seara .In legatura cu o mostenire pe care tatal meu urmeaza sa o primeasca ,mentionez faptul ca ei sunt 3 frati(el + 2 surori ) .Tatal lui a murit in anul 2005 iar mama traieste in prezent,in urma cu o luna s-a facut succesiunea de la tatal lui ,in prezent mama lui detine 5/8 din teren iar el cu surorile 1/8 fiecare.Mama lui este de acord sa ii doneze partea ei cu clauza de intretinere deoarece el are grija de ea,problema este ca o sora de a lui a obtinut de la medic psihiatru o boala mentala pentru mama lui in ideea de a primi o pensie de handicap,dar precizez faptul ca bunica este perfect sanatoasa mintal.Intrebarea mea este daca poate fi atacat actul de donatie sau ce se poate face acum pana in momentul donatiei ,sau daca este mai bine sa faca act de vanzare cumparare? Va multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
cristi0512, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristi0512 , utilizator 00:21, 26 August 2016
cristi0512 a scris:

[...],problema este ca o sora de a lui a obtinut de la medic psihiatru o boala mentala pentru mama lui in ideea de a primi o pensie de handicap,dar precizez faptul ca bunica este perfect sanatoasa mintal.

:O Asta-i infractiune !

cristi0512 a scris:
Intrebarea mea este daca poate fi atacat actul de donatie sau ce se poate face acum pana in momentul donatiei ?

Teoretic actul de donatie poate fi atacat !
Conteaza insa si cat este de mare patrimoniul bunicii, daca-i mare in raport cu ce-i doneaza tatalui dvs, nu-i problema, caci se pot indestula toti ! Important este ca prin donatia respectiva sa nu li se compromita rezerva succesorala a celorlalti frati !
Pai in prezent mama tatalui are 5/8 din teren ,tata 1/8 din teren iar fiecare sora are 1/8 din taran ca urmare a succesiunii de la tatal lui,mama tatalui meu doreste sa ii doneze partea ei tatalui meu cu clauza de intretinere,pentru ca ceilalti nu au deloc grija de ea,ce e de facut in aceasta situatie?va multumsc frumos,ar fi mai ok sa faca act de vanzare cumparare?
adica ,terenul are 3600 de metri patrati plus casa
mamaia este in viata ,este perfect sanatoasa mintal,se poate dovedi la orice medic neurolog oricand ca ea este perfect sanatoasa,intrebarea mea este ce se poate face pana in momentul in care mamaia semneaza donatia astfel incat sa nu aiba sanse de castiga sora tatalui meu la actul de donatie ?va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Donație cu clauză de întreținere ''atacată''. e posibil să fie revocată? georgeconstantin georgeconstantin Am primit ca donatie de la parintii mei un imobil,in anul 2010,cu clauza de intretinere a acestora,la nevoie.Tatal a decedat,eu ocupandu-ma de inmormantarea ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata in familie... Gabriela_84 Gabriela_84 Buna ziua, am in familie urmatoarea speta; Bunica mea este batrana si bolnava si apartamentul in care sta este trecut printr-un act surorii mele dupa ce ... (vezi toată discuția)